GNR > Actueel > Nieuws > Sneeuw in het Goois Natuurreservaat

Sneeuw in het Goois Natuurreservaat

Sneeuw in het Goois Natuurreservaat


Voor dit weekend wordt er veel sneeuw en dus prachtig winterweer voorspeld. Dat betekent dat weer veel mensen de natuur in zullen trekken om hiervan te kunnen genieten. Vanwege de verwachte extra drukte vragen we iedereen om elkaar zoveel mogelijk de ruimte te geven en op de wandelpaden te blijven.

Te gast

Het is alweer een tijd geleden dat we een grote hoeveelheid sneeuw hebben gehad. Begrijpelijk dat veel mensen daarvan willen genieten, maar dat betekent ook extra druk op onze natuurgebieden. Er wordt snel vergeten dat men in de natuur te gast is in het leefgebied van heel veel verschillende dieren. Daarom willen we iedereen die dit weekend de natuur intrekt graag wijzen op de volgende aandachtspunten:

  • Blijf op de paden en geef de natuur de ruimte
  • Neem je afval weer mee naar huis, en laat het niet rondslingeren
  • Let goed op de borden, en lijn je hond aan waar dat gevraagd wordt
  • Hou voldoende afstand van onze grazers
  • Wees vriendelijk, en geef elkaar de ruimte.

Veiligheid

Sneeuw is mooi, maar kan ook gevaarlijk zijn. Let daarom goed op als je naar buiten gaat. Onderweg kan het glad zijn vanwege ijzel. En in het bos bestaat de kans dat takken bezwijken onder een dikke sneeuwlaag. Nog een goede reden om op de wandelpaden te blijven.

Tips

Probeer de drukste tijdstippen, tussen 11:00 en 15:00, te vermijden. Neem gerust je slee mee, maar gebruik die alleen op de wandelpaden. Kleed je warm aan, neem wat lekkers mee en laat geen afval achter. Wees vriendelijk tegen de mensen die buiten aan het werk zijn. Zij doen hun best om te zorgen dat we met z’n allen kunnen genieten van het mooie winterweer.

Gerelateerde berichten