GNR > Actueel > Nieuws > Prachtige bijdrage Postcode Loterij voor Gooise natuur

Prachtige bijdrage Postcode Loterij voor Gooise natuur

Prachtige bijdrage Postcode Loterij voor Gooise natuur


Afgelopen week ontving het Goois Natuurreservaat een bijdrage van € 900.000 euro van de Nationale Postcode Loterij. Met dit geld kunnen wij ons het komende jaar blijvend inzetten voor de bescherming van de natuur, cultuurhistorische én landschappelijke waarden in het Gooi.

Dit jaar starten we met het opknappen van alle parkeer- en dagrecreatieterreinen en het actualiseren van de informatiepanelen in onze natuurgebieden. Zo kunnen we onze bezoekers nog beter informeren en faciliteren. We danken de Postcode Loterij, en al die miljoenen mensen, die meespelen en daarmee de natuur steunen!

Bijzonder project

We hebben dankzij de bijdrage van de Postcode Loterij het uitzichtpunt de Tafelberg kunnen restaureren. De Tafelberg is een van de 7 ‘bergen’ in het Gooi. Deze, door de mens gemaakte heuvels, liggen op strategische plekken in het Gooise landschap. De Tafelberg was al in de 17e eeuw een toeristische trekpleister. En dat is niet voor niets! Op de top van 39,2 meter hoog heb je een schitterend uitzicht over de heide.

Gerelateerde berichten