GNR > Actueel > Nieuws > Opening uitzichtpunt Tafelberg

Opening uitzichtpunt Tafelberg

Opening uitzichtpunt Tafelberg


Op 14 februari is uitzichtpunt de Tafelberg officieel geopend door directeur-rentmeester Karin Kos samen met wethouder Verbeek van gemeente Huizen en wethouder Knoop van gemeente Blaricum.

De Tafelberg is de hoogste en misschien ook wel de meest strategisch gelegen ‘berg’ in het Gooi. De Tafelberg ligt op het hoogste deel van een stuwwal die is ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Beide dorpen hadden iets speciaals met deze hooggelegen plek in het Gooi. Al eeuwen een trekpleister voor vele dagjesmensen maar diende ook ooit als baken voor de schepen op de Zuiderzee. De gemeentegrens, exact over de berg, is in 1815 vastgelegd. Nu is deze grens opnieuw zichtbaar gemaakt met noppen over het midden van de trap en in het metselwerk.

Zevenenveertig treden naar de top

Na zevenenveertig treden bereik je het hoogste punt. De topsteen van 1000 kilo ligt op 39.2 meter boven NAP. Een mooie plek om even uit te rusten na een wandeling over de Tafelbergheide waar iedere ochtend de schaapskudde vertrekt vanuit de schaapskooi dichtbij de Tafelberg.

In onderstaande video vertelt landschapsarchitect Derk van de Velden meer over het renovatieproject. 

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Gerelateerde berichten