GNR > Actueel > Nieuws > Nieuwe vleermuiskelder Monnikenberg bijna klaar

Nieuwe vleermuiskelder Monnikenberg bijna klaar

Nieuwe vleermuiskelder Monnikenberg bijna klaar


De vleermuiskelder is ingericht als verblijfplaats voor overwinterende vleermuizen. Hij wordt ook geschikt gemaakt voor reptielen en amfibieën. De vleermuiskelder is nog voor de winter klaar en kan meteen in gebruik worden genomen. De kelder komt vlak bij het voormalige kloostergebouw.

Ideale plek

Voor de realisatie van de vleermuiskelder ontving het Goois Natuurreservaat een mooie gift van serviceclub Ronde Tafel 141 Gooi/Eem. Toen het Goois Natuurreservaat landgoed Monnikenberg kocht, lag er al een keldertje dat bij het voormalige kloostergebouw hoorde. Een ideale plek om te bestemmen tot vleermuizenverblijfplaats vanuit de wens de biodiversiteit in het gebied te versterken.

Grootoorvleermuis

Vleermuizen verblijven graag in oude bomen, maar er zijn ook soorten die het liefst in oude gebouwen overwinteren zoals forten en kelders. Daar blijft de temperatuur in de winter constant en zakt nooit onder nul graden. We verwachten dat de grootoorvleermuis hier zich het eerst zal vestigen. Deze soort hebben we ook aangetroffen bij het ecoduct Laarderhoogt.

Gerelateerde berichten