GNR > Actueel > Nieuws > Klaverblad Voetstappenpadrally draagt met cheque bij aan herziening Voetstappenpad

Klaverblad Voetstappenpadrally draagt met cheque bij aan herziening Voetstappenpad

Klaverblad Voetstappenpadrally draagt met cheque bij aan herziening Voetstappenpad

Foto: Tjitske Sluis.

Het Goois Natuurreservaat heeft woensdag 21 augustus een cheque van 720 euro van de Klaverblad Voetstappenpadrally in ontvangst mogen nemen. Het bedrag komt ten goede aan de actualisatie van het Voetstappenpad én de uitbreiding ervan met drie alternatieve routes. De oorspronkelijke route blijft ook bestaan. De Voetstappenpad-wandelgids wordt tevens geheel vernieuwd en geactualiseerd.

De Klaverblad Voetstappenpadrally is een jaarlijks evenement van de wandelafdeling van de Gooise Atletiek Club Hilversum over het landelijk bekende Voetstappenpad: een wandelroute van 25 kilometer rond Hilversum door prachtig bos- en heidegebied, gemarkeerd door de bekende betonnen paaltjes met een voetafdruk.

Honderden wandelaars uit het Gooi, maar ook ver daarbuiten, maken ieder jaar in mei tijdens de Klaverblad Voetstappenpadrally weer gebruik van dit prachtige historische pad door het Goois Natuurreservaat met vele afwisselende landschappen. Wij zijn blij dat de Klaverblad Voetstappenpadrally in de vorm van een jaarlijkse donatie bijdraagt aan het behoud en onderhoud van het pad.

Historie

Het oorspronkelijke Voetstappenpad dateert uit 1940, en werd op initiatief van stichting het Gooische Hotelplan en de gemeente Hilversum aangelegd om meer toeristen naar Hilversum te trekken. Na de Tweede Wereldoorlog raakte het pad in verval. Ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van Goois Natuurreservaat in 1997 is het oude pad in samenwerking met het IVN Gooi en Omstreken weer zo goed mogelijk gereconstrueerd. In 2024 wordt het pad opnieuw herzien met 3 alternatieve routes. Het project wordt medio 2025 opgeleverd.

Gerelateerde berichten