GNR > Actueel > Nieuws > Herfstfeest in Openluchttheater De Lieberg

Herfstfeest in Openluchttheater De Lieberg

Herfstfeest in Openluchttheater De Lieberg

Zicht op de Oude kerk in het centrum van Huizen, ongeschonden cultuurhistorisch landschap in de Naarder Eng

Verscholen in het Gooise bos ligt een uniek openluchttheater. Het Goois Natuurreservaat heeft dit jaar deze mooie plek uitgekozen voor het Herfstfeest. Het evenement is op zondagmiddag 15 oktober van 13:00 tot 16:00 uur. Er is een speciaal kinderprogramma voor kinderen van de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar.

Meer informatie

Het Goois Natuurreservaat (GNR) organiseert vier keer per jaar een evenement en wil daarmee graag ook op deze manier mensen betrekken bij de natuur en het werk van het GNR. In het amfitheater kun je 15 oktober komen luisteren naar verhalen en liedjes over de natuur door theatermaker Tom Haage. Ga mee met de boswachter voor een korte natuurexcursie of ga aan de slag en maak lekkere vogelsnacks voor in je tuin. Dit evenement is gratis maar een bijdrage voor de Gooise natuur is van harte welkom! Er staat een collectebus voor je bijdrage bij de GNR-kraam. Ben je donateur van het Goois Natuurreservaat? Neem dan je ledenpas mee want er ligt een cadeautje voor je klaar.  De parkeergelegenheid is zéér beperkt, dus kom vooral op de fiets! Vooraf aanmelden is niet nodig. De ingang is naast Heidelaan nr. 14.

 Openluchttheater De Lieberg

Dit theater is in de jaren dertig aangelegd door de Amsterdamse werkelozen. Het theater ligt in bossen verscholen langs de Heidelaan. Eerder was het eigendom van de Algemene Nederlandse Metaalbewerkersbond wiens leden niet alleen genoten van de fraaie natuur maar ook, en dan vooral de jongeren, daadwerkelijk meewerkte aan bouw en inrichting van het theater. Na de tweede Wereldoorlog werden hier landdagen georganiseerd waarop bekende artiesten van radio en televisie optraden voor soms wel 4000 bezoekers. In 1954 verkocht de bond het terrein aan de gemeente Amsterdam die het beschikbaar stelde voor schoolkampen en speciale activiteiten van bedrijven. In 2000 ging het theater over naar het Goois Natuurreservaat. Er worden nog iedere zomer voorstellingen georganiseerd.

 

Gerelateerde berichten