GNR > Actueel > Nieuws > Groen Lintje voor Goois Natuurreservaat

Groen Lintje voor Goois Natuurreservaat

Groen Lintje voor Goois Natuurreservaat

Karin Kos, directeur-rentmeester van het Goois Natuurreservaat, heeft afgelopen zondag op het Schaapscheerdersfeest het ‘Groene Lintje’ in ontvangst genomen uit handen van Freek Vos, fractievoorzitter GroenLinks Gooise Meren. Het Groene Lintje is een onderscheiding van lokale GroenLinks-afdelingen voor mensen en organisaties die zich inzetten voor natuur en milieu. Dit jaar reikten alle GroenLinks afdelingen in het Gooi – Gooise Meren, Hilversum-Wijdemeren, en Huizen-Laren-Blaricum – het lintje samen uit.

Het Goois Natuurreservaat beheert en beschermt ongeveer 2.850 hectare aan natuurgebieden in het Gooi. Afgelopen weekend vierde zij haar 90-jarige jubileum met een extra groot Schaapscheerdersfeest met een markt, activiteiten, demonstraties, en natuurlijk het scheren van de twee schaapskuddes. Op zondagochtend verraste GroenLinks Karin Kos met de uitreiking van het lintje.

Waardering

Freek Vos: “De medewerkers en vrijwilligers van het GNR zetten zich al 90 jaar in om landschap, natuur en cultuur in het Gooi te beschermen en biodiversiteit te bevorderen. Door de open en toegankelijke manier waarop zij dit doen, ontstaat er draagvlak voor beleid gericht op de toekomst. Zodat iedereen in het Gooi de gebieden kan blijven bezoeken en ervan genieten. Dit doen ze over de bestuursgrenzen van de verschillende gemeenten heen. Daarom zijn we blij dit in de aandacht te zetten en onze waardering te tonen namens GroenLinks in het hele Gooi”.

Karin Kos: “We zijn vereerd met deze onderscheiding voor onze inzet en ons werk. Hartelijke dank daarvoor! Ik wil graag benadrukken dat het lintje ook voor onze vrijwilligers bedoeld is. Wij zouden ons werk niet zo goed kunnen doen zonder hun inzet”.

Gerelateerde berichten