GNR > Actueel > Nieuws > Nieuwe ontdek-gids bij Speelbos ‘t Laer

Nieuwe ontdek-gids bij Speelbos ‘t Laer

Nieuwe ontdek-gids bij Speelbos ‘t Laer

Foto: Tjitske Sluis.

Speelbos ’t Laer is al elf jaar een groot succes bij jonge kinderen. Hier kunnen ze naar hartenlust de natuur beleven. Voor iedereen die dol is op het Speelbos is er nu wat nieuws: Flips gids voor Speelbos ‘t Laer. Met hulp van deze gids worden de kinderen uitgedaagd om zelf op ontdekking te gaan en nog meer te beleven.

Flips gids voor Speelbos ’t Laer is speciaal gericht op kinderen in de leeftijd van 6-8 jaar en is prachtig vormgegeven met creatieve illustraties van Juultje Putman. Het taalgebruik is op hun leesvaardigheden afgestemd zodat zij zelf aan de slag kunnen. Dit is uitermate geschikt voor gezinnen die het speelbos bezoeken, maar ook zeer bruikbaar voor groepen kinderen van een buitenschoolse opvang (bso) en schoolklassen. Voor leerkrachten is een speciale lesbrief beschikbaar om er een volledige educatieve activiteit van te maken met kop en staart, passende bij de leerdoelen. Het GNR zorgt op deze manier dat ieder kind kennis kan maken met de Gooise natuur in en rond het speelbos.

Kinderen steeds meer afstand tot de natuur

We zien dat kinderen een steeds grotere afstand tot de natuur krijgen. Ook wij als natuurbeschermingsorganisatie vinden die ontwikkeling zorgelijk. Want we weten allemaal dat natuurervaringen en de verbintenis met de natuur, je voor de rest van het leven vormt. Door nu het zaadje te planten met mooie ervaringen in de natuur, hopen we de natuurbeschermers van de toekomst te kweken.

Met Speelbos ’t Laer bieden we scholen, kinderopvang en gezinnen een mogelijkheid om op een toegankelijke manier vaker de natuur in te gaan. Door Flips gids worden zij uitgedaagd om verschillende activiteiten en plekken verder te ontdekken en daarbij al hun zintuigen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan blotenvoetenplekken, omgekeerd verstoppertje, beestjes zoeken of een liedje spelen op de bomentingel.

Geactualiseerd

In het speelbos zelf zijn een aantal activiteiten geactualiseerd, passende bij de gids. Zoals een nieuw blinddoekpad en een upgrade van de vogelkijkhoek ’t Vogelaer. Het geheel is mede mogelijk gemaakt door een prachtige gift van Vrienden van het Gooi. Mede dankzij hen kunnen we ook kinderen in deze leeftijd een prachtige belevenis aanbieden. De gids is nu verkrijgbaar in de GNR-webwinkel. Donateurs van het Goois Natuurreservaat krijgen korting.

Samenwerking met Bink Kinderopvang

Bink Kinderopvang steunt het GNR vanaf dit jaar. Als maatschappelijke kinderopvangorganisatie actief in de regio Gooi willen ook zij kinderen stimuleren om naar buiten te gaan en lekker actief bezig te zijn. Het speelbos is een fijne mogelijkheid voor een groep kinderen om midden in de natuur te spelen. De vestigingen in Hilversum maken daar graag gebruik van. De kinderen van Bink BSO Mirakel kregen daarom vandaag, als echte ervaringsdeskundigen, de eer om Flips gids voor Speelbos ’t Laer voor het eerst uit te proberen.

Gerelateerde berichten