GNR > Actueel > Nieuws > Cleanup Anna’s Hoeve zeer geslaagd

Cleanup Anna’s Hoeve zeer geslaagd

Cleanup Anna’s Hoeve zeer geslaagd

Zicht op de Oude kerk in het centrum van Huizen, ongeschonden cultuurhistorisch landschap in de Naarder Eng

Het opgehaalde afval bestond vooral uit veel glas, sigarettenpeuken, blikjes en plastic verpakkingen. Maar ook eenzame enkele schoenen en golfballen en nog een overgebleven oud verkeersbord. De opbrengst: zo’n 12 volle zakken. Anoeska van de Mooswijk, coördinator vrijwilligers en educatie is erg enthousiast over de sfeer, de inzet én de opbrengst. “Dit gaan we volgend jaar zeker weer doen!”. De vrijwilligersgroep van de schaapskooi Blaricum heeft zelf het initiatief genomen en heeft ook aardig wat afval opgehaald rondom de schaapskooi. Aan de World Cleanup Day bij Anna’s Hoeve in het Goois Natuurreservaat deden ongeveer tachtig mensen mee.

Veel vrijwilligers

Samen met de scouts van Scouting Heidepark, buurtbewoners, de bosgroep van het Goois Natuurreservaat en vele andere vrijwilligers is het natuurgebied Anna’s Hoeve afgelopen zaterdag schoongemaakt. De afgelopen maanden zijn er erg veel werkzaamheden geweest in dit gebied. Het gebied is compleet op de schop gegaan. Nieuwe paden, een uitkijkpunt maar vooral speciaal is het verwijderen van een tweebaansweg dwars door het natuurgebied. Ook door de graafwerkzaamheden kwam er veel afval aan de oppervlakte.

Klaar voor de feestelijke opening van het natuurgebied Anna’s Hoeve voor iedereen as woensdagmiddag op 20 september

De feestelijke opening van Anna’s Hoeve is aanstaande woensdag op 20 september vanaf 14.00 uur in de tent onder aan de Berg van natuurgebied Anna’s Hoeve in Hilversum. Met een leuk programma zoals kinderactiviteiten, muziek en speciale rondleidingen onder begeleiding van het Goois Natuurreservaat.

Gerelateerde berichten