GNR > Actueel > Nieuws > Bekende bruine-witte ‘ANWB-bord’ nu ook langs het Goois Natuurreservaat

Bekende bruine-witte ‘ANWB-bord’ nu ook langs het Goois Natuurreservaat

Bekende bruine-witte ‘ANWB-bord’ nu ook langs het Goois Natuurreservaat

Iedereen kent ze wel, de grote bruin-witte gebiedsborden langs de snelweg die ons wijzen op bijzondere natuurgebieden. Sinds 22 juni staan er ook twee van deze borden langs de A27 bij Hilversum, waardoor de weggebruikers erop gewezen worden dat ze door de natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat rijden. Het bord is geplaatst ter hoogte van natuurbrug/viaduct Zwaluwenberg ten zuiden van Hilversum, en zichtbaar in beide rijrichtingen.

De gebiedsborden staan in Nederland onder andere bij de Veluwe, het Groene Hart en de Utrechtse Heuvelrug. Het Goois Natuurreservaat heeft nu ook zijn eigen bord, met daarop het karakteristieke illusielandschap met schapen en reeën. Alleen kerktorens en de televisietoren zijn zichtbaar vanaf de heide waardoor het een eindeloos en ongerept natuurgebied lijkt. Met het onderschrift ‘Beschermd sinds 1932’ is dit bord een extra bekroning in het jubileumjaar waarin het Goois Natuurreservaat negentig jaar bestaat. Directeur-rentmeester Karin Kos: “Ook dit zien we als een vorm van waardering voor ons werk. We zijn dan ook blij dat we de Gooise natuur ook op deze manier kunnen presenteren!’’

Fransen

De gebiedsborden waren het eerst zichtbaar langs de Franse snelwegen. De borden met informatie over mooie plekjes in de regio doorbrak de monotonie van de snelwegen, en op deze manier werd het gebied rondom de snelweg onder de aandacht gebracht. Bij de Nederlandse borden, die destijds als geschenk van de ANWB geplaatst zijn, staan waardevolle natuurgebieden en/of cultureel erfgoed centraal.

Gerelateerde berichten