Schaapscheerdersfeest
GNR > Actueel > Nieuws > Kom zaterdag 3 juni naar het schaapscheerdersfeest!

Kom zaterdag 3 juni naar het schaapscheerdersfeest!

Kom zaterdag 3 juni naar het schaapscheerdersfeest!

Zet in je agenda! Op zaterdag 3 juni van 10 tot 17 uur is het weer tijd voor het schaapscheerdersfeest in en rond de schaapskooi op de prachtige Blaricummerheide. We knippen onze kleine kudde, dat zijn 85 ooien en rammen. Kom lekker langs. Er is genoeg te doen voor het hele gezin: een gezellige markt met veel kramen, muziek en foodtrucks.  Op de markt kun je van alles vinden, van een geschoren schapenvacht tot mooie handgemaakte producten. Ook zijn er originele, lokale streekproducten.

Een broodje bakken, zelf een fossiel maken, je laten schminken of knutselen? Er is keuze genoeg! Speciaal voor de kinderen hebben we een 5-strippenkaart waarmee ze zelf kunnen kiezen wat ze graag willen gaan doen. Verschillende verenigingen waaronder de Scouting Montgomery, Vogelwerkgoep Het Gooi, IVN, Imkervereniging Laren, Vrienden van het Gooi, Geologisch Museum Hofland, ANW Naerdincklant en Stichting Stad en Lande hebben super veel leuke activiteiten voor kinderen en vertellen graag over hun werk.

Schaapherder John Jansen laat zien wat er allemaal komt kijken bij het schapen drijven. Er zijn ook demonstraties vilten, kaarden en spinnen. Voor wie thuis aan de slag wil liggen er speciale vilt-pakketten klaar. Zin om even te zitten en te luisteren naar mooie verhalen over de natuur? Verhalenverteller Rutger Smabers komt deze dag speciaal bij ons langs om verhalen te vertellen over schapen, lammetjes en herders.

Handig om te weten

Donateurs van het Goois Natuurreservaat krijgen korting op de kinderactiviteiten. Neem dus vooral je donateurspas mee. En…. kom zoveel mogelijk op de fiets! De schaapskooi ligt op de Blaricummerheide aan de Naarderweg te Blaricum. Vanaf bushalte Trappenberg aan de Crailose weg is de schaapskooi te voet bereikbaar. Er zijn voldoende fietsenstallingen tegenover de ingang en er is ook parkeergelegenheid voor de auto maar het aantal plaatsen is beperkt! Dus kom als het kan op de fiets. Wil je meer weten over het programma? Kijk dan ook even op onze website: gnr.nl/schaapscheerdersfeest/

Gerelateerde berichten