Schaapscheerdersfeest
GNR > Schaapscheerdersfeest > Demonstraties en verhalen

Demonstraties en verhalen

Demonstraties en verhalen

Tijdens ons schaapscheerdersfeest kun je genieten van demonstraties en verhalen.

Er zijn de hele dag door demonstraties vilten, kaarden, spinnen en schapen drijven. Ook kun je  genieten van de vertelkunst van een verhalenverteller.

Demonstaties schapen drijven
Schaapsherder John Jansen laat zien wat er allemaal komt kijken bij het schapen drijven. Hij vertelt over het functioneren van een schaap en een schaapskudde. Degene die de kudde het meest actief stuurt is de schaapshond, uiteraard in samenspel met de schaapherder. In de meeste gevallen is dat een border collie; een slimme en actieve hond die speciaal voor het drijfwerk van kuddes is gefokt in het grensgebied tussen Noord-Engeland en Schotland.

De schaapherder legt uit hoe de border collie te werk gaat en vertelt ook hoe de schapen het beste over een uitgezet parcours kunnen worden gestuurd. Een bijzonder vak! De demonstraties zijn aan de rand van de heide achter het hek. De demonstraties duren ongeveer 20 minuten en worden op meerdere momenten op de dag gegeven.

Verhalenverteller
Zin om even te zitten en te luisteren naar mooie verhalen over de natuur? Verhalenverteller Rutger Smabers komt deze dag speciaal bij ons langs om verhalen te vertellen over schapen, lammetjes en herders. Grappige verhalen, spannende verhalen, verhalen om lekker naar te luisteren en verhalen waar je mee kunt doen. Te veel om op te noemen! Je vindt Rutger aan de rand van de grote kraal (bij de foodtrucks).

Gerelateerde berichten