Ontmoet onze mensen
GNR > Over ons > Organisatie > Ontmoet onze mensen > Vijf vragen aan… Bert Majoor

Vijf vragen aan... Bert Majoor

Vijf vragen aan… Bert Majoor

Wie en Wat

Bert Majoor, boer in Eemnes. Hij is één van de pachters van het Goois Natuurreservaat en lid van de Klankbordgroep. Als daadwerkelijke gebruikers van de gronden is het belangrijk dat de pachters meepraten met andere gebruikers van de Gooise natuurgebieden over belangrijke zaken die spelen in het Goois Natuurreservaat. De Klankbordgroep is opgericht in 2004 en bestaat uit 15 organisaties.

Waar

De Museumlaan in Huizen. Ik liep daar al als klein jongetje met mijn vader, en mijn hele jeugd ligt daar. Nu kom ik er regelmatig om te kijken hoe de gewassen er bij staan. Dat je daar als agrariër je hele leven met de gronden bezig kunt zijn is schitterend.

Waarom

Als pachters kwamen we al regelmatig bij elkaar, maar we waren nog niet vertegenwoordigd in de Klankbordgroep. Ik ben gevraagd voor deze rol, het vergt niet veel tijd en het is leuk om te doen.

Wanneer

Ik kom er in het voorjaar om de gewassen te zaaien en meerdere keren per jaar om het te controleren. Daar maak ik dan echt een middagje van. Dat is voor mij gezonde ontspanning.

Gerelateerde berichten