Ontmoet onze mensen
GNR > Over ons > Organisatie > Ontmoet onze mensen > Maak kennis met de boswachters

Maak kennis met de boswachters

Maak kennis met de boswachters


Vanaf november 2021 verschijnt er tweewekelijks een column van het Goois Natuurreservaat in de huis-aan-huisbladen van Enter Media die in de hele regio Gooi worden verspreid. In deze column nemen onze boswachters John, Daan, Mirjam en Dirk je graag ‘mee’ de fascinerende Gooise natuur in. Geniet van hun verhalen en tips!

Onderstaande column verscheen in Bussums Nieuws, Muider Nieuws, Naarder Nieuws, Gooi en Eembode, Laarder Courant de BEL en Nieuwsblad voor Huizen in week 2021-44.

Aangenaam!

Graag stellen wij ons aan je voor. Misschien hebben wij je al eens ontmoet in één van onze gebieden.

Wij zijn Daan, Dirk, John en Mirjam, de boswachters van het Goois Natuurreservaat. Elke dag zetten wij ons met hart en ziel in om de Gooise natuur te beschermen. Onze heidevelden, bossen, stuifzanden en historische akkers.

En wat doen we dat graag. Want zeg nou zelf: de natuur in het Gooi is zó ontzettend mooi. Wist je dat we nergens in Nederland zo dicht bij zoveel gevarieerde natuur wonen als in het Gooi? Binnen tien minuten is iedereen uit Hilversum, Bussum, Naarden, Muiden, Muiderberg, Blaricum, Laren en Huizen in één van onze gebieden. Geweldig, toch?

Je merkt het: we worden enthousiast als we over ons werk vertellen. En dat delen we graag met jou. Vanaf nu lees je elke twee weken op deze plek alles over de Gooise natuur en cultuurgeschiedenis. Uniek in de drukke randstad en meer dan de moeite waard om te koesteren!

Ga er deze herfst lekker op uit en ontdek het Goois Natuurreservaat vlakbij jouw huis. Wil je veel paddenstoelen zien? Ga dan eens naar het Spanderswoud ten noordwesten van Hilversum. Een gevarieerd bos waar we dode bomen hebben laten liggen. Het hout dat vergaat is een perfecte voedingsbodem voor veel soorten zwammen en paddenstoelen. Het bos begint nu pas te verkleuren, voorlopig is er dus nog genoeg herfst te zien.

We hopen je gauw (weer) te ontmoeten in het Goois Natuurreservaat!

John Didderen
Mirjam de Hiep
Daan Eijben
Dirk Mulderij

Gerelateerde berichten