Schaapscheerdersfeest
GNR > Actueel > Nieuws > Kom naar het Schaapscheerdersfeest op 4 en 5 juni

Kom naar het Schaapscheerdersfeest op 4 en 5 juni

Kom naar het Schaapscheerdersfeest op 4 en 5 juni

Het schaapscheerdersfeest van het Goois Natuurreservaat is dit jaar een tweedaags buitenevenement voor iedereen die van de natuur houdt, actief buiten wil zijn en de gemoedelijke sfeer van het schapenknippen wil proeven. Wees welkom op 4 en 5 juni! Kijk voor alle informatie op onze website gnr.nl/schaapscheerdersfeest

Jubileumjaar

Na twee jaar pauze kunnen we weer als vanouds een mooi schaapscheerdersfeest organiseren. Of eigenlijk niet helemaal als vanouds, want dit jaar staat het feest helemaal in het teken van ons 90-jarig jubileum en zijn er veel extra’s! Veel nieuwe activiteiten, demonstraties, een grote markt, muziek, workshops en dat een heel weekend lang!

Genieten

Je kunt lekker slenteren over het festivalterrein en genieten van de schapen die geduldig wachten tot ze aan de beurt zijn om geknipt te worden. Er is muziek en een bijzondere markt met kinderactiviteiten en workshops. Ga luisteren in het bos naar mooie verhalen of geniet van een hapje en een drankje midden in de natuur.

Programma schaapscheerdersfeest online

Het feestprogramma met de tientallen activiteiten staat online. De aanmeldingen voor de verschillende workshops zijn gestart, dus de voorpret kan beginnen! Wil je alvast een beetje in de stemming komen? Kijk dan naar onze minifilm en geniet van de mooie beelden van onze kudde en het de kunst van het knippen.

Traditie

Het scheren van de schapen vindt één keer per jaar plaats in het eerste weekend van juni.  Dit jaar vieren we het een extra dag en moeten er 300 schapen geknipt worden! De lammetjes zijn pas volgend jaar aan de beurt. Gelukkig hebben onze herders hulp van andere schaapscheerders. Zowel op zaterdag 4 als op zondag 5 juni zorgen minimaal tien scheerders ervoor dat de kudde van Laren én de kudde van Blaricum geknipt of geschoren wordt. Wil je het allemaal van dichtbij meemaken en misschien zelf ook een mooie vacht mee naar huis nemen? Kom dan vooral langs bij de schaapskooi in Blaricum van het Goois Natuurreservaat! De toegang is gratis.

Gerelateerde berichten