GNR > Actueel > Nieuws > Het broedseizoen is ten einde, maar de natuur blijft kwetsbaar

Het broedseizoen is ten einde, maar de natuur blijft kwetsbaar

Het broedseizoen is ten einde, maar de natuur blijft kwetsbaar

Foto: Bart Siebelink

Met de campagne ‘Welkom in de kraamkamer van Moeder Natuur’ luidde het Goois Natuurreservaat ook dit jaar in maart weer de start van het broedseizoen in. Hard nodig, want helaas zien boswachters dat nog niet iedere bezoeker rekening houdt met het broedseizoen en weet wat de regels zijn bij een bezoek aan de natuur. Medio juli is het broedseizoen ten einde. Maar dat betekent niet dat regels voor bezoekers worden losgelaten. Die blijven onveranderd: blijf op de paden en laat geen afval achter.

Per natuurgebied van het Goois Natuurreservaat kunnen de hondenaanlijnregels vanaf 15 juli echter wel wat verschillen.
In het broedseizoen, dat loopt van 15 maart tot 15 juli, moeten honden buiten de losloopgebieden van het Goois Natuurreservaat altijd worden aangelijnd. Op sommige plekken zijn honden in die periode zelfs niet toegestaan.

Overtreders worden beboet

Na 15 juli is de aanlijnregeling in sommige natuurgebieden iets anders. Loslopende honden zijn dan bijvoorbeeld wel weer toegestaan in de speciaal daarvoor aangewezen zones, maar alleen als het dier onder appèl staat. Een actueel overzicht van de regels na 15 juli in kaartvorm is te vinden op de website van het GNR via gnr.nl/hond. Onze boswachters houden toezicht op de naleving van de hondenaanlijnregeling, en kunnen overtreders een boete geven.

Gerelateerde berichten