GNR > Actueel > Nieuws > Eerste loofbomen geplant dankzij giften donateurs

Eerste loofbomen geplant dankzij giften donateurs

Eerste loofbomen geplant dankzij giften donateurs


In de zomer van 2020 hebben we onze donateurs en anderen gevraagd een donatie te doen voor ons loofbomenproject. Vanaf eind 2020 zijn we gestart met het biodiverser maken van delen van onze gebieden. Een project dat nog vele jaren in beslag gaat nemen. 

We planten in deze gebieden inheemse loofboomsoorten als linde, esdoorn, zoete kers, meidoorn, sleedoorn en hazelaar. Dankzij meer dan 20.000 euro aan donaties hebben we in januari de eerste jonge loofbomen kunnen planten bij natuurgebied Luchtkasteel. Deze nieuwe aanplant maakt een scheiding tussen het rustgebied en de weg.

Letterzetter tast verzwakte dennen aan

Daarnaast hebben we loofboompjes geplant bij het gebied Parrewijn. Hier is een perceel met fijnsparren geveld. Meer dan de helft van deze bomen was al dood. Anderen waren aangetast door de letterzetter. Dat is een kevertje dat onder de bast van al verzwakte bomen kruipt en ze onherstelbaar beschadigt. Omdat er een fietspad langs de bomen liep gaf dat tevens een groot risico op omwaaiende bomen en vallende takken. Tweederde van dit perceel is nu ingeplant met loofboompjes. Overige delen worden via natuurlijk verjonging weer bos. In de komende tijd gaan we door met aanplanten op verschillende plekken in onze natuurgebieden, waaronder het Spanderswoud en De Zuid.

Wil je een bijdrage doen voor dit project? Klik op onderstaande knop voor een bijdrage naar eigen keuze vanaf 10 euro.

Ja, ik wil een gezonde Gooise natuur

Gerelateerde berichten