Fantastische donatie van de Nationale Postcode Loterij!
Koester ons groene thuis

Fantastische donatie van de Nationale Postcode Loterij!

26 maart 2021


FANTASTISCHE DONATIE VAN DE NATIONALE POSTCODE LOTERIJ!

Ook dit jaar ontvangt het Goois Natuurreservaat een prachtige financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. We zijn ontzettend dankbaar voor dit fantastische bedrag. Hiermee kunnen we ons blijvend inzetten voor de bescherming van de Gooise natuur waar, iedere dag weer, vele mensen van genieten. Postcode Loterij en alle deelnemers: Hartelijk bedankt!

Tafelberg

Met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij die we in 2019 ontvingen hebben we het historische uitkijkpunt op de Tafelberg kunnen restaureren. Drie eeuwen geleden was deze plek al een drukbezochte plek en kwamen mensen van ver om te genieten van het uitzicht. Het afgelopen jaar hebben weer vele bezoekers van de Gooise natuur van deze bijzondere plek kunnen genieten.

Kudde weer terug op historische plek

Ook de aankoop van een oude schaapskooi en een manege is mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers. Tot 1968 was een kudde van het Goois Natuurreservaat in Laren gevestigd. De oude historische schaapskooi uit die tijd stond er nog. Dankzij de Nationale Postcode Loterij is de kudde is nu terug op deze historische plek, en krijgt een volwaardige moderne huisvesting in de voormalige manege.

Uitbreiding natuurgebied Laapersveld

Dankzij een eerdere bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kon het Goois Natuurreservaat de verlaten volkstuinen aan de rand van het natuurgebied Laapersveld saneren en teruggeven aan de natuur. Dit jaar wordt het gebiedje opgeleverd en ingericht met een nieuw wandelpad.