Blog van de boswachter

GNR > Boswachter Daan: Op safari

Boswachter Daan: Op safari

Elke twee weken verschijnt er een column van de boswachters van het Goois Natuurreservaat in de huis-aan-huisbladen van Enter Media. Onderstaande column verscheen in Bussums Nieuws, Muider Nieuws, Naarder Nieuws, Gooi en Eembode, Laarder Courant de BEL en Nieuwsblad voor Huizen.

Op safari

Het is bijna de langste dag van het jaar. En op en top zomer. Als je door onze bossen loopt of fietst, ruík je het zelfs: die harslucht die zo kenmerkend is voor warme dagen. Als je graag van de Gooise natuur geniet is dit echt een toptijd. Want we zijn van zonsopgang tot zonsondergang ‘geopend’! Heerlijk om de dag vroeg te beginnen met een ochtendwandeling. Of juist de zon langzaam onder te zien gaan tijdens een fietstocht na een lange werkdag.

Frankrijk

Je kunt natuurlijk volop van de zomer genieten tijdens je vaste rondje over de hei of door het bos in de buurt. Maar onze natuur heeft nog zoveel meer te bieden. Ga deze zomer eens op safari in ons eigen mooie Gooi. En sta versteld hoe gevarieerd de landschappen zijn. Ontdek de heuvelachtige Zuiderheide met diepe dalen en vergezichten waar je je af en toe in Frankrijk waant. Of struin langs oude akkers in Bikbergen.

Wandelen met je kids

Zin om met je kids op pad te gaan? In onze webwinkel vind je twee superleuke wandel-doe-pakketjes. Hiermee leren kinderen (en ouders!) spelenderwijs meer over de natuur op de Blaricummerheide en in het Spanderswoud bij Hilversum. Officieel voor kleuters… maar mijn collega verklapte dat haar tienerkinderen die wandelingen toch ook wel érg leuk vonden!

Dus, waar wacht je nog op? Kom uit je stoel en ga op safari!

Let op, tot 15 juli is het broedseizoen. Dieren brengen hun jongen groot en hebben rust nodig. Houd je hond aan de lijn, blijf op de paden en neem afval mee.

Daan Eijben
Boswachter

PS Wil je de Gooise natuur helpen behouden en beschermen? Dat kan al met een eenmalige gift vanaf 5 euro. Elke gift is betekenisvol voor de natuur. Meer informatie vind je via de knop hieronder.

Een eenmalige gift voor de natuur bij jou om de hoek

Meer blogs van de boswachter