GNR > Bestuur > Kees-Jan Dosker, voorzitter van het Goois Natuurreservaat

Kees-Jan Dosker, voorzitter van het Goois Natuurreservaat

Kees-Jan Dosker, voorzitter van het Goois Natuurreservaat

Kees-Jan Dosker (1965) is sinds 2017 voorzitter van stichting Goois Natuurreservaat. Na zijn studie rechtsgeleerdheid bekleedt hij verschillende functies voor onder andere Koninklijke Nedlloyd en woont en werkt hij een aantal jaar in Singapore. Ook werkt hij bij Schiphol, ProRail, Staatsbosbeheer en 5 ½ jaar als directeur van het Nationaal Restauratiefonds. Door zijn werk ontdekt hij dat hij zich graag inzet voor “het zakelijk dienen van een publiek belang”.

Naast zijn betaalde baan vindt hij het belangrijk om als vrijwilliger dichtbij huis iets te kunnen betekenen en kiest in april 2017 voor het voorzitterschap van het bestuur van het Goois Natuurreservaat: “Het is prettig om samen met een mooie organisatie en veel belanghebbenden iets te kunnen betekenen in de directe omgeving.”

Koester ons groene thuis

Kees-Jan is trots op het Goois Natuurreservaat en het werk dat de collega’s van het Goois Natuurreservaat verrichten. In zijn functie als bestuursvoorzitter probeert hij altijd te denken vanuit het belang van de natuur in samenhang met zowel huidige als toekomstige generaties, maar hij wil ook de zichtbaarheid van het Goois Natuurreservaat vergroten. ‘Veel mensen genieten van de natuur, zo toegankelijk en dicht bij huis, maar hebben geen idee waar ze lopen. Wij, inwoners van het Gooi, mogen deze prachtige natuur nog meer koesteren. Gelukkig bestaat er al 90 jaar een professioneel en betrokken organisatie, het Goois Natuurreservaat. Laat iedereen genieten van, en zorgvuldig omgaan met, deze bijzondere natuur, als het even kan ook als donateur. Koester ons groene thuis!

Nevenfuncties
Ledenraad Donatus verzekeringen
Voorzitter raad van toezicht Erfgoed Zeeland

Gerelateerde berichten