GNR > Actueel > Nieuws > Schaapskuddes Goois Natuurreservaat nu beide met zwangerschapsverlof

Schaapskuddes Goois Natuurreservaat nu beide met zwangerschapsverlof

Schaapskuddes Goois Natuurreservaat nu beide met zwangerschapsverlof

Het is zover! Vanaf nu is ook de kudde uit Blaricum met zwangerschapsverlof. Vandaag is de kudde uit Blaricum verhuisd naar Laren waar zij in alle rust hun lammetjes kunnen krijgen. De oude manege is in Laren inmiddels omgebouwd tot een mooie kraamkamer. De kudde uit Blaricum is wat later gedekt. Zo worden niet alle lammeren tegelijkertijd geboren, met alle drukte van dien.

Lammetjes weer te bewonderen op tweede Paasdag

Op maandag 10 april (tweede Paasdag) vieren we het Lentefeest bij de schaapskooi in Blaricum. Je bent van harte welkom van 10 uur tot 12 uur op om onze lammetjes te komen bewonderen! Dit evenement is vooral voor de allerjongsten.  De schaapskooi van het Goois Natuurreservaat ligt op de Blaricummerheide achter restaurant de Eendracht Oude Naarderweg 2 in Blaricum. De parkeerplaats is vaak erg vol. We raden je dan ook aan om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Dracht van het schaap

De dracht van een schaap duurt 147 dagen, dat is vijf maanden min vijf dagen. Het eerste lam is op 9 februari geboren. Inmiddels zijn het er al 67. Bij mooi weer mogen de oudste lammetjes al even naar buiten. Door te fokken met het Drents Heideschaap houden we de kudde op sterkte en helpen we dit zeldzame oude ras in stand houden.

Gerelateerde berichten