GNR > Actueel > Nieuws > Vaker bekeuringen voor brom- en snorfietsers in het Goois Natuurreservaat

Vaker bekeuringen voor brom- en snorfietsers in het Goois Natuurreservaat

Vaker bekeuringen voor brom- en snorfietsers in het Goois Natuurreservaat

Op een recreatief fietspad (blauw rechthoekig bord met witte tekst ‘Fietspad’) is het verboden voor brom- en snorfietsen.

Het Goois Natuurreservaat gaat voor overtredingen op de recreatieve fietspaden vaker bekeuren. We zien steeds meer brom- en snorfietsen op onze recreatieve paden. Dat zorgt voor veel overlast en gevaarlijke situaties voor medegebruikers. Op een recreatief fietspad (blauw rechthoekig bord met witte tekst ‘Fietspad’) is het verboden voor brom- en snorfietsen. Alleen snorfietsen met een elektromotor mogen gebruik maken van het recreatieve fietspad.

Regels

In het Goois Natuurreservaat geldt het regelement Verkeersregels en de Wegenverkeerswet. Op de recreatieve (onverplichte) fietspaden zijn brom- en snorfietsen met een verbrandingsmotor niet toegestaan. In veel gevallen geven boswachters een waarschuwing bij een overtreding. Helaas zien we dat dit onvoldoende werkt. Daarom houden we de komende maanden vaker gerichte prikacties verspreid over de natuurgebieden. En dan blijft het niet meer bij een waarschuwing. Dan bekeuren we meteen. Een proces verbaal kost € 100 plus € 9 administratiekosten.

Deze inkomsten zijn niet voor het GNR. Wij dragen het proces verbaal over aan het ministerie van de justitie.

Hard nodig

Deze prikacties zijn jammer genoeg hard nodig. De fietspaden door de natuurgebieden zijn erg druk. Zeker tijdens de spits en na schooltijd. Dan komt alles samen op hetzelfde pad: wandelaars, mensen die de hond uitlaten, forenzen en schoolgaande jeugd. Boswachter Daan Eijben ‘’ Het is nu al enorm uitkijken op onze paden tijdens de spits. We hebben het over recreatieve paden. Brom- en snorfietsen met een verbrandingsmotor maar ook de snelle fietsen als speed pedelec fiets (40 km/uur) horen niet thuis op de recreatieve paden in de natuur”

Houd rekening met elkaar

Wij hebben in het Goois Natuurreservaat prachtige fiets-, wandel- en ruiterpaden. Speciaal aangelegd om onze bezoekers optimaal te laten genieten van deze prachtige natuur. Houd je aan de regels. Dan blijft het voor iedereen leuk en kunnen we deze herfst de natuurgebieden volop beleven. Kortom, houd rekening met elkaar!

Gerelateerde berichten