GNR > Actueel > Nieuws > Nieuw groepsverblijf ‘t Laer

Nieuw groepsverblijf ‘t Laer

Nieuw groepsverblijf ‘t Laer

Een impressie van het toekomstige groepsverblijf.

Groepsverblijf ’t Laer, midden in de bossen van Laren, biedt kinderen een meerdaagse topbelevenis in de natuur. Jaarlijks komen hier meer dan 1.000 leerlingen. Het Goois Natuurreservaat richt zich hierbij vooral op kinderen uit de stad, die niet of nauwelijks met de natuur in aanraking komen.

Het kind van nu is de natuurbeschermer van straks. Maar kinderen spelen steeds minder buiten. En dat heeft grote effecten. Zo blijkt uit onderzoek dat maar liefst een kwart van de kinderen in groep 7 en 8 natuur onbelangrijk vindt. Een meerdaagse ervaring in de natuur, waarbij kinderen echt worden ‘ondergedompeld’, is dan een topervaring die ze voor altijd bijblijft. En die ze later zullen delen met hún kinderen en kleinkinderen. Zo geven we liefde en zorg voor de natuur door.

Betaalbare ervaring voor scholen

Hoe ontzettend belangrijk dit is, behoeft geen uitleg. Het huidige pand is sterk verouderd. Goois Natuurreservaat wil het vervangen door een duurzame en eenvoudige accommodatie, die straks dezelfde eenvoudige faciliteiten als nu biedt: slaapzalen, sanitair, kookgelegenheid en een groepsruimte. Zo blijft het betaalbaar voor scholen.

Steun dit project

Voor de realisatie van dit project zoeken wij financiële steun van particulieren, (lokale) vermogensfondsen en bedrijven. Je investeert hiermee echt in het natuurbewustzijn van nog vele generaties. Meer weten? Neem gerust contact op met Eva Assink, Coördinator fondsenwerving via assink@gnr.nl of 06 – 302 19 072. Bekijk ook de projectbeschrijving en de video die we maakten:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Gerelateerde berichten