GNR > Actueel > Nieuws > Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally 2022

Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally 2022

Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally 2022

Save the date: zondag 15 mei 2022 ben je van harte welkom om te wandelen over de prachtige route van het Hilversumse Voetstappenpad. Dit pad vormt de basis voor vier wandelroutes.

Drie van de routes starten bij het gebouw van de VPRO op het Mediapark in Hilversum. Er kan ook gestart worden bij het treinstation in Hollandsche Rading, zie hieronder. Starten kan tussen 08.00 uur en 11.00 uur. Inschrijven kan zowel van tevoren via de website www.voetstappenpad.nl als ook op de dag van de wandelingen zelf.

Er zijn vier wandelingen:

De ‘Tocht der Tochten’ is natuurlijk het hele Voetstappenpad, langs de bekende betonnen paaltjes met de witte voet. Je komt dan langs vijf stempelposten en aan het einde van de dag heb je dan 29 kilometer gelopen!
Je kunt ook de ‘Halve’ lopen, dat is de halve route: je start dan bij de VPRO en loopt naar Hollandsche Rading (daar hebben we ook een stempelpost, nummer 3), waar je de trein terug kunt nemen. Dan zit er een respectabele 16 kilometers in je schoenen!
Wil je juist starten bij stempelpost 3: dan kun je de tweede helft van de totale route lopen, dat is 14 kilometer.

Voor lopers met minder ervaring of die gewoon geen zin hebben om er de hele dag aan te besteden, is er ‘het tientje’, een tocht van ruim 10 kilometer. Deze loopt van de start naar Groot Kievitsdal. Daar wachten twee elektrische auto’s van HET (Hilversumse Energie Transitie) die wandelaars in groepjes van 3 à 4 personen terug zullen brengen naar de VPRO. Volg de website, Instagram of Facebook voor de laatste ontwikkelingen: www.voetstappenpad.nl

Inschrijfgeld komt volledig ten goede aan Gooise natuur

Voorinschrijving voorkomt wachttijden bij de start in het VPRO gebouw. Want voor de voorinschrijvingen is er namelijk een apart loket ingericht bij het VPRO-gebouw, zodat je snel kunt starten. Deelnemers ontvangen een leuk welkomstpakket en onderweg zijn er zowel stempelposten als horecagelegenheden voor een pauze, al dan niet met een hapje en een drankje.

Het inschrijfgeld bedraagt € 7,00 en dit bedrag komt volledig ten goede aan het Goois Natuurreservaat. Zo is de opbrengst van vorig jaar (€ 2.233,= !) besteed aan de bescherming van ringslangen door het aanleggen van broeihopen; dat is een manier om ringslangen bij hun voortplanting te helpen. En die broeihopen zijn ook weer nuttig voor andere dieren.

Gerelateerde berichten