GNR > Actueel > Nieuws > Help het Goois Natuurreservaat schaapskooi Laren weer te herstellen na ernstige stormschade!

Help het Goois Natuurreservaat schaapskooi Laren weer te herstellen na ernstige stormschade!

Help het Goois Natuurreservaat schaapskooi Laren weer te herstellen na ernstige stormschade!

Tot ons grote verdriet is onze schaapskooi in Laren zwaar beschadigd geraakt door storm Eunice van vrijdag 18 februari. Vlak voor zonsondergang blies de wind de achtergevel en het deel van het dak over de hele breedte compleet weg. Precies op de plek waar 241 schapen stonden waarvan de helft nog drachtig is en andere helft al gelammerd heeft.

In februari en maart is de schaapskooi in Laren de plek waar alle lammetjes geboren worden van de twee kuddes van het Goois Natuurreservaat, zo’n 200. Ook op de dag dat het zo verschrikkelijk stormde. Herder Rozenn wist niet wat ze zag: “Tegen deze sterke wind bleek de manege niet bestand. De staldeuren zijn blijven staan, maar alle ramen en een deel van het dak is gewoon weggeblazen. Het is een wonder dat er geen dieren gewond zijn geraakt. Alle schapen zijn direct naar een veilige hoek van de schaapskooi verplaatst.’’

Help ons mee!

We gaan zo snel als mogelijk aan de slag om de stal in ieder geval weer winddicht te maken. De verplichte bouw brengt ook kansen met zich mee. Zo willen we de uitstraling van de stal verbeteren, zodat die authentieker oogt en beter in het landschap past. Ook willen we het gebouw verduurzamen, inclusief hernieuwbare energie.

Het wordt een flinke klus om de schaapskooi te herstellen. Hierbij kunnen we alle steun gebruiken! Help ons het onderkomen van onze kudde te herstellen en doe een eenmalige gift via onze website. Veilig en snel via iDeal. Ga naar gnr.nl/storm of maak je eenmalige bijdrage over op IBAN NL 55 RABO 0330 033 999 t.n.v. Stichting Goois Natuurreservaat o.v.v. Herstel schaapskooi Laren. Ontzettend bedankt!

Gerelateerde berichten