GNR > Actueel > Nieuws > Goois Natuurreservaat start met nieuw educatief programma dankzij vereniging Vrienden van het Gooi

Goois Natuurreservaat start met nieuw educatief programma dankzij vereniging Vrienden van het Gooi

Goois Natuurreservaat start met nieuw educatief programma dankzij vereniging Vrienden van het Gooi

Het Goois Natuurreservaat start een geheel nieuw educatief programma rond natuureducatie, natuurvoorlichting en natuurbeleving voor jongeren. Het bestaat uit een doorlopende leerlijn van groep 1 van het basisonderwijs tot 6 vwo. Het programma ‘Leren in en over het Goois Natuurreservaat’ is mogelijk gemaakt door een grote financiële bijdrage van vereniging Vrienden van het Gooi en ontwikkeld in samenwerking met Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek.

Vereniging Vrienden van het Gooi zijn door de heer Wim Binnendijk benoemd tot zijn enige erfgenaam, met als opdracht de opbrengst te besteden aan natuur- en milieueducatie voor jongeren. Besloten is een aanzienlijk deel van dit bedrag te doneren aan één groot bijzonder doel. Teamleider Goois Natuurreservaat Carla Kersbergen over deze bijdrage: “Het Goois Natuurreservaat is enorm blij met deze steun, want ook het Goois Natuurreservaat wil graag kinderen en jongeren in contact brengen met hun natuurlijke leefomgeving.”

De vereniging Vrienden van het Gooi maakt dit programma “leren in en over het Goois Natuurreservaat” mogelijk met een donatie van tweehonderdduizend euro.
Het resterende deel van het vermogen is belegd in een fonds, waaruit jaarlijks donaties kunnen worden gedaan in overeenstemming met de wens van erflater. Het nieuwe educatieve programma van het Goois Natuurreservaat dat de komende drie jaar zal worden opgezet, voldoet exact aan het doel. De Vrienden van het Gooi zijn verheugd om op deze wijze bij te dragen aan de educatie van volgende generaties, om hen in contact te brengen met de natuur, te inspireren, te motiveren en om later de verantwoordelijkheid voor het beschermen van de natuur over te nemen.

Gerelateerde berichten