GNR > Actueel > Nieuws > Fietspad Huydecopersbos tijdelijk afgesloten

Fietspad Huydecopersbos tijdelijk afgesloten

Fietspad Huydecopersbos tijdelijk afgesloten

Foto: Tjitske Sluis.

Op 2 september a.s. start deel twee van de werkzaamheden Plan Huydecopersweg in het Huydecopersbos. In verband met de werkzaamheden wordt het gebied voor fiets- en wandelaars in deze periode afgesloten. Volg de fietsroute via de Utrechtseweg.

In het zuidwesten van Hilversum wordt 35 hectare voormalige op- en afrit van de A27 ingericht voor de natuur, waterberging en recreatie. In september starten we met de tweede fase van dit project. Vanwege de werkzaamheden is het gebied de komende maanden beperkt toegankelijk. Het doorgaande fietspad wordt afgesloten en waar gewerkt wordt, mag niet gewandeld worden. Dit wordt ter plaatse aangegeven. De werkzaamheden duren tot begin 2025.

De verkeersknoop, die rond 1970 werd aangelegd in de Rijksweg A27, was bedoeld om een snelweg richting Aalsmeer op aan te sluiten. Die snelweg kwam er gelukkig nooit. Daardoor konden de asfaltlussen in 2018 worden verwijderd en teruggegeven aan de natuur in ‘Plan Huydecopersweg’. In dit plan wordt de vrijkomende ruimte benut voor bos, heide, water en natte natuur met ruimte voor wandelen, fietsen en paardrijden. Ook wordt een waterberging gerealiseerd die helpt om Hilversum droog te houden bij extreme regenval. Ongeveer de helft van de waterberging is nu gegraven. Komend half jaar worden de werkzaamheden afgerond.

Plan Huydecopersweg is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, de gemeente Hilversum en het Goois Natuurreservaat. Financiële bijdragen aan het project komen van de Nationale Postcodeloterij, Waternet, Vitens en enkele particuliere gevers. Het natuurgebied wordt na de werkzaamheden overgedragen aan het Goois Natuurreservaat.
Meer informatie over dit project vind je op onze website: gnr.nl/actueel/projecten/project-plan-huydecopersweg/

Gerelateerde berichten