GNR > Actueel > Nieuws > Een buffet voor vlinders en andere insecten op de heide

Een buffet voor vlinders en andere insecten op de heide

Een buffet voor vlinders en andere insecten op de heide


Voor een gezonde, mooie en sterke natuur zijn insecten onmisbaar. Bijen, insecten, vlinders zorgen voor bestuiving en hebben een signaalfunctie voor de natuur. Het aantal insecten en bijen gaat in het hele land, en ook in het Gooi, hard achteruit. En dat is slecht voor het hele ecosysteem van de Gooise natuur.

Om het leefgebied voor insecten te verbeteren gaat het Goois Natuurreservaat de groei van wilde planten en bloemen stimuleren. We gaan op onze heidevelden kleine bloemrijke akkertjes aanleggen. In vroeger tijden waren er op de heide ook akkers waar granen werden verbouwd. Daartussen groeiden ook veel andere planten en bloemen. Met deze bloemenakkers dragen we bij aan een grotere variatie in flora. Een buffet voor insecten, bijen en vlinders!

Ja, ik geef voor meer bijen en vlinders!

Niet doorgekweekt

Wat we hiervoor nodig hebben zijn zaden van planten die vroeger ook op onze hoge, droge zandgronden voorkwamen. Dit is erg belangrijk, want we willen alleen soorten inbrengen die hier thuishoren en die niet zijn doorgekweekt. Deze ecologische zaden kosten veel geld. Maar ze leveren ongelooflijk veel op: ze trekken niet alleen insecten aan, ze herstellen ook de ecologische balans én ze zijn een prachtig plaatje! Wandelend of fietsend door de Gooise natuur geniet je van een kleurrijke bloemenpracht.

Doe met ons mee! Voor 10 euro zaaien wij 10m wilde bloemenakker

Geef een gift voor de aankoop van de ecologische bloemenzaden. Voor 10 euro zaaien wij 10 m akker in. Een grotere gift mag natuurlijk ook voor nóg meer bloemen! Doe jouw eenmalige gift vandaag nog via onderstaande oranje knop. Of maak je gift over naar IBAN NL 11 RABO 0339977 000 t.n.v. Stichting Steun Goois Natuurreservaat o.v.v. zaden.

Namens de Gooise natuur en de insecten: ontzettend bedankt voor je bijdrage! In komende nieuwsbrieven vertellen wij je graag meer over dit project. 

Ja, ik wil graag een gezonde Gooise natuur

Gerelateerde berichten