GNR > Actueel > Nieuws > Klankbordgroep Goois Natuurreservaat bestaat 20 jaar

Klankbordgroep Goois Natuurreservaat bestaat 20 jaar

Klankbordgroep Goois Natuurreservaat bestaat 20 jaar

Foto: Tjitske Sluis.

De klankbordgroep Goois Natuurreservaat is 19 april 2004 opgericht en inmiddels gegroeid van 10 naar 14 leden. De groep bestaat uit vertegenwoordigers van organisaties die actief zijn in het Gooi en het Goois Natuurreservaat. Deze week was het de 62e vergadering en werd deze mijlpaal van 20 jaar Klankbordgroep Goois Natuurreservaat, gevierd met taart en een groepsfoto.

Voor het GNR is de Klankbordgroep van onschatbare waarde. Kennis, meningen en adviezen worden meegenomen in besluiten en het te ontwikkelen beleid. Onderwerpen die soms veel losmaken onder de bewoners van het Gooi. Door ontwikkelingen en plannen te delen, zorgen we direct en indirect voor een breder draagvlak bij een belangrijk deel van de inwoners van het Gooi.

Er is aandacht geweest voor heel veel en uiteenlopende onderwerpen op het gebied van beheer, beleid en recreatie. Voorzitter Juun de Boer; “Er waren natuurlijk ook spanningsvelden tussen de organisaties met soms tegengestelde belangen. Vaak tussen natuur en recreatie. Maar er was altijd ruimte voor discussie die alleen kunnen plaatsvinden als er een open sfeer is en vertrouwen in elkaar.” Jan Loggen namens de werkgroep landschapsbeheer Naerdincklant en Poul Hulzink, Senior beleidsmedewerker namens het GNR zijn deelnemers van het eerste uur.

Directeur Carla Kersbergen, dankt alle aanwezige voor 20 jaar inzet. Eén moment kan ze zich nog goed herinneren: Het nieuwe hondenbeleid met de keuze voor maximaal drie honden per begeleider in onze natuurgebieden. Het was geen gemakkelijk besluit. We hebben alle krachten gebundeld, en de Klankbordgroep ondersteunde actief dit beleid. Dat maakte zeker het verschil.

Samenstelling Klankbordgroep

Naast de onafhankelijke voorzitter en secretaris zijn de volgende maatschappelijke organisaties vertegenwoordigd in de Klankbordgroep: Archeologische Werkgemeenschap voor Nederland (afdeling Naerdincklant), Fietsersbond (afdeling Naarden, Bussum, Huizen), Gooise Atletiek Club, IVN Gooi en Omstreken, KNNV-afdeling Gooi, Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, Kynologen Club Gooi- en Eemland, Stichting Gooise Wandelsport Bond, Stichting Behoud Gooise Heide, Stichting Wandelplatform-LAW, Vereniging Leefmilieu Het Gooi- de Vechtstreek en Omstreken, Vereniging van Vrienden van het Gooi, Vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken, Werkgroep Landschapsbeheer Nardinclant. En daarnaast vertegenwoordigers van de boeren en vrijwilligers die actief zijn binnen het Goois Natuurreservaat.

Gerelateerde berichten