GNR > Actueel > Nieuws > Wolfwerende nachtkraal beschermt trekkende kudde Goois Natuurreservaat

Wolfwerende nachtkraal beschermt trekkende kudde Goois Natuurreservaat

Wolfwerende nachtkraal beschermt trekkende kudde Goois Natuurreservaat

Zicht op de Oude kerk in het centrum van Huizen, ongeschonden cultuurhistorisch landschap in de Naarder Eng

De wolf is in Nederland. En inmiddels ook diverse keren in het Gooi gesignaleerd. De verwachting is dat het dier in ons land blijft. Niet altijd met een vaste verblijfplaats, soms ook als ‘passant’ in natuurgebieden. Maar ook als passant kan de wolf nodige schade aanrichten, bijvoorbeeld aan schaapskuddes. Om deze reden beschermt het Goois Natuurreservaat zijn trekkende kudde buiten begrazingstijden nu met een wolfwerende nachtkraal. Hiervoor ontving het GNR een bijdrage van het Dinamo Fonds.

Als natuurbeheerorganisatie moeten wij, naast goede communicatie over de wolf naar het publiek, maatregelen treffen om onze schaapskudde te beschermen. Vanuit de wet zijn wij dit ook verplicht bij dieren die wij houden. Inmiddels wordt de trekkende kudde van het Goois Natuurreservaat beschermd met een wolfwerende nachtkraal, voorzien van een duurzame stroomvoorziening, een ‘Solarbox’. Deze Solarbox levert voldoende en constante stroom waardoor onze schapen goed beschermd zijn.

Het Goois Natuurreservaat is dankbaar voor de schenking voor de Solarbox van het Ondersteuningsprogramma Schaapskuddes van het Dinamo Fonds. een landelijk fonds dat zich sterk maakt voor het behoud van onze leefomgeving met dieren, natuur en monumenten.

Gerelateerde berichten