Schaapscheerdersfeest
GNR > Schaapscheerdersfeest > Demonstraties en natuurexcursies

Demonstraties en natuurexcursies

Demonstraties en natuurexcursies
Verspreid over de twee dagen kan je genieten van de demonstraties en excursies. Er zijn het hele weekend door demonstraties vilten, kaarden, spinnen en schapen drijven. Ook kun je mee met een natuurexcursie met een IVN natuurgids en genieten van de vertelkunst van een verhalenverteller.
    Demonstaties schapen drijven
Schaapsherder John Jansen laat zien wat er allemaal komt kijken bij het schapen drijven. Hij vertelt over het functioneren van een schaap en een schaapskudde. Degene die de kudde het meest actief stuurt is de schaapshond, uiteraard in samenspel met de schaapherder. In de meeste gevallen is dat een border collie; een slimme en actieve hond die speciaal voor het drijfwerk van kuddes is gefokt in het grensgebied tussen Noord-Engeland en Schotland. De schaapherder legt uit hoe de border collie te werk gaat en vertelt ook hoe de schapen het beste over een uitgezet parcours kunnen worden gestuurd. Een bijzonder vak! De demonstraties zijn aan de rand van de heide achter het hek. De demonstraties duren ongeveer 20 minuten. Beide dagen om 10.30 uur, 12.00 uur, 13.30 uur en om 15.00 uur.

Natuurexcursie
Of schrijf je in voor een natuurexcursie met een IVN natuurgids op de heide. Aanmelden voor een excursies kan op de dag zelf bij de ontvangstbalie van het Goois Natuurreservaat. Het aantal deelnemers is beperkt, dus schrijf op tijd in. De excursie duurt een uur. Vertrek om 11 uur en om 14 uur op het pleintje voor de schaapskooi.

Verhalenverteller
Zin om even te zitten en te luisteren naar mooie verhalen in het bos? Verhalenverteller Rutger Smabers komt dit hele weekend speciaal bij ons om verhalen te vertellen. In de tent in het bos met natuurlijk heel veel verhalen over schapen, lammetjes en herders. Grappige verhalen, spannende verhalen, verhalen om lekker naar te luisteren en verhalen waar je mee kunt doen. Te veel om op te noemen! Waar? In de grote tent achter in het bos. Voor wie? Voor alle kinderen. Wanneer? 11 uur, 12.30 uur, 14.00 uur, 15.30 uur.

Gerelateerde berichten