Schaapskooi Blaricummerheide
Koester ons groene thuis

Schaapskooi Blaricummerheide

Onze schaapskooi op de Blaricummerheide is een veelbezochte locatie. In de vroege ochtend en aan het einde van de dag is de kans groot de kudde bij de kooi te treffen. Op zondagen ben je speciaal welkom tussen 14.00 en 16.00 uur. Natuurgidsen van het IVN, afdeling Gooi, geven dan uitleg over allerlei onderwerpen, zoals zwerfstenen, dieren in de winter, padden, lammetjes, vogels en insecten van de heide, Schotse hooglanders, schapen en paddenstoelen.

Schaapscheerfeest

Elk jaar wordt er op de eerste zaterdag van de maand juni een schaapscheerfeest gehouden. De schapen worden dan op ambachtelijke wijze, met de schaar, uit hun dikke winterjas geholpen. Er zijn dan kraampjes met informatie van groene organisaties, heerlijke versnaperingen en spannende activiteiten voor jong en oud. Op 4 juni 2022 vieren we het volgende schaapscheerfeest.

Waar is de schaapskooi te vinden?

De schaapskooi ligt op de Blaricummerheide achter restaurant De Eendracht aan de Oude Naarderweg 1 in Blaricum. Vanaf de A1 afslag 8 (Blaricum) richting Blaricum over de Prins Hendriklaan, Boissevainweg en vervolgens linksaf parkeerplaats. Verder te voet naar de schaapskooi.