Fietsen
Koester ons groene thuis

Fietsen

De fiets: hét ideale vervoermiddel voor het Gooise landschap dankzij een netwerk van meer dan 110 kilometer aan goed onderhouden fietspaden. Je fietst afwisselend door bossen, over heidevelden en langs historische akkers. Plaatselijk zijn er, vooral op de heide, lichte glooiingen die zorgen voor extra afwisseling en een sportieve uitdaging! Een interactieve kaart met onze fietsroutes zie je onderaan deze pagina. 

Kom je grazers tegen? Houd minimaal 25 meter afstand en fiets rustig door.

Enkele routes uitgelicht

Goylant per fiets

Een tweetal fietstochten (van 30 en 35 km) voeren je door de rijke Gooise natuur van heidevelden, zandverstuivingen, vennen, landgoederen, bossen en oude akkers (engen). Een uitgebreide beschrijving van deze routes met informatie over natuur en cultuur is gebundeld in het vernieuwde "Goylant per fiets". Dit boekje is te koop in onze webwinkel.

Aardkundige fietsroutes

Speciaal zijn 2 fietsroutes langs ruim 30 aardkundige bezienswaardigheden in het Gooi. Ze staan beschreven in het boekje “Aardkundige Fietsroutes” dat verscheen toen de Gooise Stuwwal werd aangewezen als aardkundig monument. Het boekje is te koop in onze webwinkel.