GNR > Actueel > Nieuws > Boswachters bezorgd over de dieren in het Gooi

Boswachters bezorgd over de dieren in het Gooi

Boswachters bezorgd over de dieren in het Gooi


Natuurbeschermingsorganisatie Goois Natuurreservaat vraagt aandacht voor de zo kwetsbare natuur. Boswachters maken zich grote zorgen over de verstoring van vele dieren in het Gooi. De natuur komt uit zijn winterslaap. Vogels gaan broeden in het bos en op de hei. Reeën, vossen, hazen en vele andere dieren, maken zich gereed voor een drukke periode met jongen. Ze hebben hierbij rust en ruimte heel hard nodig!

Geef ook de natuur de ruimte

In deze tijd is de natuur voor ons belangrijker dan ooit. Dat merken we ook in onze natuurgebieden in het Gooi. We zijn als natuurbeschermer heel blij dat er zoveel mensen gebruik van kunnen maken. Maar…. er zijn ook zorgen. Door de coronamaatregelen – waarbij we gelukkig zorgen voor elkaar door de gepaste afstand aan te houden – komt de natuur nu vaak in de knel. Wie zien dat steeds meer bezoekers van de paden af gaan. En dat is nu juist wat we midden in het broedseizoen niet moeten doen!

Maar liefst 83 km aan wandelpaden

Het Goois Natuurreservaat heeft gelukkig een enorm padenstelsel. We hebben maar liefst 83 kilometer aan wandelpaden. Het is van groot belang voor onze dieren in het Gooi dat wij als bezoeker op de wegen en de paden blijven. Ga dus niet picknicken op de hei of even voetballen, en zoek geen stil plekje op midden in het bos. Houd uw hond aangelijnd waar dat moet.

Op deze manier zorgen we voor elkaar en voor de natuur!

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Gerelateerde berichten