GNR > Bestuur > Roelien van den Berg, bestuurslid van het Goois Natuurreservaat

Roelien van den Berg, bestuurslid van het Goois Natuurreservaat

Roelien van den Berg, bestuurslid van het Goois Natuurreservaat

Roelien groeide op in Woerden, midden in het Groene Hart, waar de liefde voor de natuur en het belang om de natuur te beschermen haar met de paplepel is ingegoten. Na haar rechtenstudie in Leiden en te hebben gewoond en gewerkt in Amsterdam en Londen, streek zij in 2012 neer in het Gooi.

De wens om zich, naast haar werk als advocaat, ook op andere vlakken maatschappelijk in te zetten, bracht haar er in 2017 toe om te reageren op de vacature voor bestuurslid bij het Goois Natuurreservaat. ‘Natuur heeft voor mij altijd op nummer één gestaan. Ik zet mij graag in voor de prachtige Gooise natuur die hier zo alom aanwezig is en waar ik en velen met mij dagelijks zo van genieten.’

Als bestuurslid heeft ze juridische zaken en HR in haar portefeuille. Ze is trots op de enorme professionaliseringsslag die het Goois Natuurreservaat de afgelopen jaren heeft gemaakt. Een gestroomlijnde organisatie waar mensen optimaal in kunnen functioneren is uiteindelijk de basis waarop goed natuurbehoud rust. De Nieuw Bussummerheide heeft haar hart gestolen: de combinatie van heide en grillige vliegdennen een ruige indruk geven en waar tegelijk een bepaalde warmte heerst; een gevoel van thuiskomen.

Nevenfuncties
Bestuurslid Goois Natuurreservaat
Bestuurslid Dutch Arbitration Association.