GNR > Actueel > Nieuws > Nieuwe stenen voor het Voetstappenpad

Nieuwe stenen voor het Voetstappenpad

Nieuwe stenen voor het Voetstappenpad

Foto: Tjitske Sluis.

Rondom Hilversum loopt een historische wandelroute uit 1939. De route is gemarkeerd met betonnen stenen met voetafdruk en gaat dwars door de prachtige natuur rondom Hilversum. Het Voetstappenpad krijgt dit jaar een enorme opknapbeurt en de bestaande route wordt aangevuld met drie alternatieve routes! Op dit moment worden de nieuwe stenen geplaatst. Volgend jaar willen we deze mooie uitbreiding feestelijk openen.

Deze week zijn we gestart met het plaatsen van nieuwe stenen voor het Voetstappenpad. De route is gemarkeerd met betonnen stenen met een witte voetafdruk. De nieuwe stenen maken deel uit van het plan om drie alternatieve routes aan te leggen binnen het Voetstappenpad. De historische route blijft volledig intact en toegankelijk voor wandelaars.

Om de nieuwe alternatieve routes te onderscheiden van de historische route, worden deze gemarkeerd met stenen die een gele voetafdruk dragen in plaats van een witte. De plaatsing van de nieuwe betonnen palen begint met de route tussen Cronebos, door Huydecopersbos en Hoorneboeg, gevolgd door de route over de natuurbrug Crailoo, en ten slotte de route door de Oude Haven van Hilversum.

Een bijzonder detail is dat de alternatieve route door het Huydecopersbos al in 1938 werd bedacht, maar nooit werd gerealiseerd en werd onmogelijk door de aanleg van de A27. Nu de verkeersknoop bij de afrit richting het Arenapark is verwijderd en dit gebied als natuurgebied wordt ingericht, wordt deze historische kans benut om de route alsnog te realiseren. Deze route door het nieuwe natuurgebied is nu nog niet toegankelijk omdat er momenteel nog gewerkt wordt.

Dit herstelproject wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stadsfonds Hilversum, gemeente Hilversum, Nationale Postcodeloterij, en Klaverblad Voetstappenpadrally en wordt in het voorjaar van 2025 feestelijk geopend mét een geheel vernieuwde Voetstappenpad-wandelgids. De vorige opknapbeurt was in 1997 in samenwerking met IVN ter gelegenheid van het 65-jarige bestaan van het Goois Natuurreservaat.

Gerelateerde berichten