GNR > Actueel > Nieuws > Goois Natuurreservaat ontvangt cheque van Rabo ClubSupport-actie

Goois Natuurreservaat ontvangt cheque van Rabo ClubSupport-actie

Goois Natuurreservaat ontvangt cheque van Rabo ClubSupport-actie

Van links naar rechts: Eva Assink (GNR), Corinne van Doorn (Rabobank) en Monique Jacobs (Rabobank). Foto: Rabobank Midden-Nederland.

Het Goois Natuurreservaat heeft donderdagavond 10 oktober in De Tinfabriek in Naarden een cheque van 3.000 euro van de Rabo ClubSupport-actie in ontvangst mogen nemen. De actie is een initiatief van Rabobank om verenigingen en stichtingen te steunen. Het bedrag komt ten goede aan de herbouw van groepsverblijf ’t Laer voor natuureducatie voor kinderen en jongeren, dat in 2026 de deuren (her)opent.

Dit project trok tevens de meeste stemmen van de Rabobank-leden bij de ClubSupport-actie: maar liefst 357.

Nieuwe, duurzame accommodatie

Het verouderde groepsverblijf ‘t Laer maakt plaats voor een nieuwe, duurzame en eenvoudige accommodatie. Het verblijf biedt kinderen een meerdaagse ervaring in de Gooise natuur. Het Goois Natuurreservaat richt zich daarbij vooral op kinderen die niet of nauwelijks in de natuur komen. We willen met dit verblijf aan de rand van de Zuiderheide de jeugd bij de natuurbescherming betrekken en hen de natuur laten beleven.

Kinderen komen steeds minder buiten

Nederlandse kinderen spelen steeds minder buiten. Dit heeft grote effecten. Zo blijkt uit onderzoek dat maar liefst 40% van de kinderen in groep 7 en 8 natuur niet belangrijk vindt. Een meerdaagse ervaring in de natuur, waarbij kinderen echt worden ‘ondergedompeld’, draagt sterk bij aan het ontstaan van natuurbewustzijn. Het is een top-ervaring die kinderen de rest van hun leven bijblijft. En die ze later zullen delen met hún kinderen en kleinkinderen. Zo geven we liefde en zorg voor de natuur door aan volgende generaties. Hoe belangrijk dit is in tijden van verstedelijking, klimaatverandering en afname van biodiversiteit, behoeft geen uitleg.

Sponsors voor ‘t Laer van harte welkom!

Het huidige ’t Laer is inmiddels gesloten. Het Goois Natuurreservaat verwelkomt graag ook andere sponsors voor het nieuwe ‘t Laer. Inlichtingen kunnen worden verkregen via Eva Assink, coördinator fondsenwerving, e-mail assink@gnr.nl, telefoon 06- 302 19 072. Een projectbeschrijving vind je op deze website.

Gerelateerde berichten