GNR > GNR > Dit doen wij met jouw steun!

Dit doen wij met jouw steun!

Dit doen wij met jouw steun!

Met jouw steun als donateur kan het Goois Natuurreservaat extra projecten uitvoeren die onmisbaar zijn voor bijvoorbeeld het stimuleren van biodiversiteit of het behoud van erfgoed. In deze rubriek blikken we terug op projecten van de afgelopen tijd.

Campagne ‘Goois Natuurreservaat, al 90 jaar jouw groene achtertuin’

Het Gooi betrekken bij alles wat we doen om de Gooise natuur gezonder, sterker en mooier te maken, was het doel van de campagne ‘Goois Natuurreservaat, al 90 jaar jouw groene achtertuin’ die we in 2022 hielden in het kader van ons jubileum. Van oeverzwaluwwand tot vleermuiskelder en van rustplek voor reeën tot ringslangenbroeihoop. Voor al deze doelen konden giften worden gedaan. Met een totaal van € 13.150 aan giften kunnen we deze diersoorten een prettiger en veiliger leefomgeving bieden in de Gooise natuur.

Schaapskooi Laren hersteld na storm Eunice

In februari 2022 raakte onze werkstal in Laren zwaar beschadigd door storm Eunice, die een deel van het dak aan de achterkant van het gebouw wegblies. Precies op de plek waar drachtige schapen stonden, soms al met lammetjes. Via een crowdfundingsactie hebben we maar liefst € 39.057 mogen ontvangen voor het herstel van de schade. Inmiddels is de stal weer helemaal opgeknapt én ook aan de buitenkant mooier inpasbaar gemaakt in het omringende landschap.

Ontzettend veel dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!