GNR > GNR > Dit doen wij met jouw steun! Update zomer 2023

Dit doen wij met jouw steun! Update zomer 2023

Dit doen wij met jouw steun! Update zomer 2023

Met jouw steun als donateur kan het Goois Natuurreservaat extra projecten uitvoeren die onmisbaar zijn voor bijvoorbeeld het stimuleren van de biodiversiteit of het behoud van erfgoed. In deze rubriek blikken we terug op projecten van de afgelopen tijd.

Beplanting voor meer vogels en insecten

Op verschillende locaties in onze gebieden hebben we dankzij sponsoring en giften vanuit de jubileumcampagne ‘GNR – al 90 jaar jouw groene achtertuin’ extra beplanting aangelegd. Bijvoorbeeld langs de Le Coultredreef in de Groeve Oostermeent tussen Huizen en Blaricum. Na een vogelinventarisatie in dit natuurgebied hebben we besloten de natuurwaarde van het gebied te versterken door extra beplanting. Die zorgt voor beschutting, waardoor meer vogelsoorten zich hier zullen vestigen. Hun komst trekt weer andere dier- en plantsoorten aan, en daardoor wordt het gebied biodiverser. Ontzettend veel dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!

Opknappen van de ‘bergjes’

In het noorden van onze gebieden, tussen Naarden en Huizen, liggen enkele ‘bergjes’ waaronder de Trapjesberg, Eukenberg en de Aalberg. Ze zijn dringend aan een opknapbeurt toe. Dankzij de steun van een lokaal vermogensfonds is de Eukenberg vanaf juli weer te ‘beklimmen’ met een prachtige robuust uitgevoerde trap. Ook de Trapjesberg wordt gerestaureerd, dankzij financiële steun van Slokker Vastgoed B.V. uit Huizen. Voor het opknappen van de Aalberg aan de Gooimeerkust bij Huizen zijn we nog op zoek naar sponsors. Meer informatie is te verkrijgen via Eva Assink, coördinator fondsenwerving, assink@gnr.nl, 06 302 19 072.

Help mee de Gooise natuur te behouden!

Steun je de Gooise natuur nog niet? Help mee de natuur bij jou om de hoek te behouden en beschermen. Dit kan al vanaf slechts 2,50 euro per maand. Als welkomstgeschenk ontvang je een exclusieve klikosticker én je profiteert van korting bij horeca in de natuurgebieden, in onze webwinkel en bij onze evenementen. Meld je vandaag nog aan!