Nieuws

Vier kerst op de Blaricummerheide!

10-12-2019

U bent zondagmiddag 15 december van harte welkom bij het Goois Natuurreservaat. We organiseren een gezellige kerstbijeenkomst bij de schaapskooi op de Blaricummerheide. Het plein voor de schaapskooi is prachtig ingericht met een grote kerstboom en vuurkorven. Uniek dit jaar is de grootste stalen kerststal van Nederland die mooi uitgelicht in de kraal staat.

De schaapkooi is zondag vanaf 13.30 tot 16.00 uur geopend. Iedereen is welkom. Er is live muziek, er zijn knutselactiviteiten en winterse gezelligheid. Het Kerstensemble Muziekvereniging St. Jan uit Laren speelt deze middag voor ons tussen de schapen. Kinderen mogen, onder begeleiding van IVN-natuurgidsen, met bijenwas aan de slag om kaarsen maken of om engeltjes van schapenwol knutselen.

Locatie en toegang

De toegang tot het kerstfeest bij De Schaapskooi is gratis. Een financiële bijdrage voor behoud van de natuur in het Gooi stellen we natuurlijk altijd erg op prijs.  De Schaapskooi ligt op de Blaricummerheide achter restaurant Tafelberg aan de Oude Naarderweg 3 in Blaricum. U kunt parkeren op het parkeerterrein bij de Tafelberg. Kom zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer want de parkeergelegenheid voor auto’s is beperkt.

Over de Schaapskooi

De Schaapskooi op de Blaricummerheide biedt onderdak aan onze schaapskudde. Onze schapen trekken iedere dag de hei op om ‘aan het werk te gaan’. De schapen helpen ons bij het in standhouden van onze mooie heide. Op de

zondagmiddagen zijn bezoekers speciaal welkom in de schaapskooi tussen 14.00 en 16.00 uur. Natuurgidsen van het IVN, afdeling Gooi, geven dan uitleg over alle mooie dingen in de Gooische natuur.