Agenda

Schaapscheerfeest in de Schaapskooi

01-06-2019 - 10:00/16:30 | Schaapskooi Blaricummerheide

Ook dit jaar organiseren we weer het Schaapscheerfeest! Ons inmiddels bekende jaarlijkse evenement met diverse activiteiten voor jong en oud. Je bent op zaterdag 1 juni van 10:00 - 16:30 van harte welkom bij de Schaapskooi op de Blaricummerheide.

Schapen 'scheren'
De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent dat de schapen van onze kudde van hun vacht ontdaan kunnen worden. Tijdens verschillende demonstraties laten de herders gedurende de dag zien hoe dat op authentieke wijze met de schaar gedaan wordt. Het scheren is dus eigenlijk gewoon knippen. 

Markt
Op de markt kan kennis gemaakt worden met verschillende organisaties uit de regio. Zij bieden diverse activiteiten aan. Zo kan er geknutseld worden, zijn er speurtochten en kunnen er hutten gebouwd worden. Ook kan er honing geproefd worden, mag je je eigen broodjes bakken en is er een voorstelling van ‘SCH-apenstreken’ in de Schaapskooi.

Naast deze activiteiten kan er natuurlijk ook genoten worden van lekker eten en drinken. Zo is er koffie van De Gooische Koffiebus, kunnen er frietjes gegeten worden bij de Dapp Frietfiets, is er ijs bij de IJskar van IJssalon De Hoop en kunnen er lekkere drankjes gekocht worden bij de Gooische Bierbrouwerij.

Winnen
Raad hoeveel schapenkeutels er in een pot zitten en maak kans op je eigen knuffelschaap.

Gratis toegang
Je hoeft je niet aan te melden en de toegang is gratis. Een kleine donatie, in de collectebussen ter plekke, voor het Goois Natuurreservaat wordt natuurlijk op prijs gesteld.

Voor iedereen die aan activiteiten mee wil doen is bij de ingang van het plein een stempelkaart te koop. Deze kost €7,50 en geeft je toegang tot 5 activiteiten. Bij een volle kaart kan er weer een nieuwe kaart gekocht worden voor de resterende activiteiten.

De Schaapskooi De Schaapskooi ligt op de Blaricummerheide achter restaurant Tafelberg aan de Oude Naarderweg 3 in Blaricum en is het beste wandelend, fietsend of met het openbaar vervoer te bereiken.

Met de auto
Kom je vanaf de A1 dan neem je afslag 8 (Blaricum) richting Blaricum. Je gaat over de Prins Hendriklaan, de Boissevainweg en vervolgens vind je links de parkeerplaats. Hier is beperkt plek. Vanaf hier kan je te voet naar de Schaapskooi.
Een tweede parkeergelegenheid vind je bij restaurant De Goede Gooier, Crailoseweg 151 in Blaricum. Vanaf hier is het nog ongeveer 750m te voet naar de Schaapskooi.