Ontmoet onze mensen
GNR > Actueel > Ontmoet onze mensen > Bestuurslid Peter Calis, gemeente Laren

Bestuurslid Peter Calis, gemeente Laren

Bestuurslid Peter Calis, gemeente Laren


Peter Calis is geboren in Laren en komt uit een erfgooiersfamilie. Na een internationale carrière in de telecom keert hij in 1990 terug in Laren. In 2010 wordt hij raadslid voor Larens Behoud. Sinds 2011 is hij fractievoorzitter van deze partij en in 2018 wordt hij Wethouder in de gemeente Laren. Dat hij het Goois Natuurreservaat in zijn portefeuille krijgt is voor hem een grote plus.

Peter Calis

Want de natuur heeft zijn hart. In zijn vrije tijd heeft hij als vrijwilliger bij Nardinclant en de SOLL gewerkt. Nardinclant is vooral actief met bosomvorming, en de Stichting Oude Landbouwgewassen Laren (SOLL) beheert verschillende akkers van het Goois Natuurreservaat. Peter: ‘Dat vrijwilligerswerk is hartstikke leuk om te doen, de boerenzoon zit blijkbaar in de genen. Maar het is ook belangrijk om te doen, zelfs met een kleine groep kun je veel bijdragen aan de instandhouding van de natuur.’

Levensbelang

Hij vindt het van levensbelang dat het Goois Natuurreservaat zorgt voor de natuur, zowel in beheer als eeuwigdurende bescherming. Dat kan het Goois Natuurreservaat onder andere met financiële steun vanuit de vijf Gooise gemeenten. Daar zet Peter zich als bestuurder met hart en ziel voor in.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd met *