Speelbos ‘t Laer

GNR > Faciliteiten > Speelbos ‘t Laer

Midden in de natuur van het Goois Natuurreservaat ligt Speelbos ‘t Laer. Het is een populaire speelplek voor kinderen in de basisschoolleeftijd met natuurlijke speelelementen zoals een beekje, een boomstammenpad, holle weggetjes en nog veel meer. Kinderen kunnen zich uren uitleven met zand, water, keien, bomen klimmen en hutten bouwen. Voor de (groot-)ouders zijn er zitbanken.

Speelbos ‘t Laer nodigt kinderen uit om op ontdekkingstocht te gaan in de natuur. Gebruik zelf je fantasie en ga lekker actief aan de gang! Onder meer een waterloop, metallofoon en een boomstammenpad zorgen voor (educatieve) uitdagingen en het prikkelen van verschillende zintuigen en vaardigheden. De beleving van natuur speelt hierin een belangrijke rol.

‘t Laer betekent open plek in het bos.

Flips gids voor Speelbos ‘t Laer

Om nog meer uit het Speelbos te halen, is Flips gids voor Speelbos ‘t Laer beschikbaar in onze webshop. Deze gids richt zich speciaal op kinderen in de leeftijd van 6-8 jaar en daagt hen uit om al hun zintuigen in te zetten in het Speelbos. Ook heel geschikt voor groepen of bijvoorbeeld een kinderfeestje.
Voor meer informatie over onze educatieve producten, kijk op onze educatieve pagina.

Alle dagen open

Speelbos ‘t Laer is open tussen zonsopgang en zonsondergang, zoals alle natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat. Het adres is Oude Postweg 1, Laren. Er is beperkte parkeergelegenheid, kom bij voorkeur met de fiets.

Groepen

Kom je met een grote groep (>20 personen)? Meld dit dan even via gooisnatuurreservaat@gnr.nl. Zo kunnen we rekening houden met grotere groepen of wanneer er bijvoorbeeld een evenement is in het speelbos.

Naast Speelbos ‘t Laer ligt Groepsverblijf ‘t Laer. Hier is een meerdaags verblijf in de natuur mogelijk, met een nadruk op natuurbeleving en -educatie. Voor meer informatie kijk hier.

Steun het speelbos

Twee keer per jaar, in maart en oktober, organiseren we een werkdag voor vrijwilligers in Speelbos ‘t Laer. Je bent van harte welkom om te komen helpen.
Ook een donatie stellen we zeer op prijs. Hiervoor onderhouden we het speelbos. Gebruik hiervoor onderstaande knop:

Donatie voor speelbos ‘t Laer

Geopend in 2012 was dit het eerste speelbos in het Gooi. Dit was een gezamenlijk project van Goois Natuurreservaat en initiatiefnemers van IVN Gooi en Omstreken. Vele vrijwilligers hebben meegeholpen bij de aanleg en helpen nog steeds met het onderhouden hiervan. De aanleg van het speelbos is gesponsord door onder meer de Vogelwerkgroep het Gooi en Omstreken, de Lakeland Foundation, Vitens, het IVN, Coöperatiefonds Rabobank Noord Gooiland, Kringloopcentrum Eemnes en de Nationale Postcode Loterij.