GNR > Actueel > Nieuws > Speelbos ‘t Laer viert 10e verjaardag!

Speelbos 't Laer viert 10e verjaardag!

Speelbos ‘t Laer viert 10e verjaardag!

Weer een gedenkwaardig moment bij het Goois Natuurreservaat! Op zaterdag 2 juli viert speelbos ’t Laer haar tiende verjaardag. Dat wordt gevierd met een feestelijke ochtend voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Er is van alles te doen.

Speelbos ’t Laer is een bijzondere speelplek midden in de Gooise natuur. Het is zeer populair bij ouders met jonge kinderen uit het Gooi, maar ook van daarbuiten. ‘t Laer biedt kinderen een natuurlijke speelomgeving zonder toestellen. Zij kunnen zich uren uitleven met zand, water, keien, bomen klimmen en hutten bouwen.

Blijvende band met de natuur

De gedachte achter het speelbos is kinderen al spelenderwijs een blijvende band met de natuur te laten opbouwen. Wie als kind veel met natuur in aanraking is geweest, zal zich er later ook sneller voor inzetten die natuur te beschermen. Zeer urgent in een land als Nederland, waar natuur altijd onder druk staat.

Kom naar het speelbos!

Op zaterdagochtend 2 juli is er voor kinderen van 4 tot 10 jaar van 10.00 tot 12.00 uur van alles te beleven in het speelbos: een kunstwerk maken van natuurlijke materialen, een spannend natuurverhaal horen, het speelbos met een blinddoek om ontdekken, samen muziek maken op de metallofoon en meer. Er is beperkt plaats. Meld je dus aan via gooisnatuurreservaat@gnr.nl en vermeld het aantal volwassenen en kinderen met hun leeftijd. 

Gerelateerde berichten