Partners

Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is al sinds 1997 een belangrijke partner van Goois Natuurreservaat. De Loterij helpt ons de natuur in het Gooi te beschermen. De giften aan het Goois Natuurreservaat worden gebruikt voor projecten die een meerwaarde opleveren voor de natuur en de bezoekers. 

Kijk hier om informatie over de projecten te lezen.

23,6 miljoen

Sinds 1997 hebben we al €23,6 miljoen mogen ontvangen. Je kan je vast voorstellen hoe waardevol deze bijdrage is en hoe blij wij hier mee zijn! Onze dank gaat dan ook voortdurend uit naar alle leden (deelnemers) van de Loterij die dit uiteindelijk allemaal mogelijk maken. Ook in 2017 heeft Goois Natuurreservaat een prachtig bedrag van 900.000 euro mogen ontvangen. Tijdens het Goed Geld Gala in Amsterdam werd de cheque overhandigd aan Karen Heerschop.

Over de Nationale Postcode Loterij

Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,8 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 99 goededoelenorganisaties met de helft van de lotprijs. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven. UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook internationaal uitgerold en inmiddels actief in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland waar de People’s Postcode Lottery, de Svenska PostkodLotteriet en de Deutsche Postcode Lotterie fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/ Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Alle activiteiten en projecten van de Postcode Loterij zijn ook via Twitter en Facebook te volgen.