Agenda
GNR > Winkel > Agenda producten > Excursie Anna’s Hoeve oktober
Terug naar agenda
04/10 2024

Excursie Anna's Hoeve oktober

Tags: Anna's Hoeve Excursie
default

Natuurgebied Anna’s Hoeve is de afgelopen jaren flink op de schop gegaan. Er is een weg verlegd, een OV-lijn bijgekomen en daarbij was het mogelijk een natuurverbinding te realiseren met de Utrechtse Heuvelrug. In 2023 zijn de grotere werkzaamheden afgerond en is het gebied teruggegeven aan de natuur.

Tijdens deze excursie vertelt een IVN natuurgids je over de verschillende natuurverbindingen die aangelegd zijn, wat hun rol is en wie de gebruikers zijn van deze verbindingen, zoals das of ree, en denk ook aan insecten of amfibieën. De gids wijst je op de planten en dieren die je onderweg tegenkomt. Misschien wel de ijsvogel die regelmatig wordt gezien in Anna’s Hoeve.

De historie van het gebied komt ook aan bod. Ken je de oude bootjesbaan? En weet je hoe de berg met het prachtige uitzicht is aangelegd? De gids vertelt je er graag over.

Er wordt zo’n 4 km gelopen. Inclusief stops en uitleg zijn we ongeveer 2 uur onderweg. Tijdens de excursie wordt de berg in Anna’s Hoeve beklommen. Zorg voor goede (wandel)schoenen.

Het meenemen van honden is bij deze excursie niet toegestaan.

Tip: in november zal er ook een excursie in natuurgebied Landgoed Monnikenberg plaatsvinden. Dit ligt aan de andere zijde van de natuurbrug bij Anna’s Hoeve en is hiermee onderdeel van de Groene Schakel richting de Utrechtse Heuvelrug. Dit mooie rustige gebied is ook zeker de moeite waard! Het startpunt ligt dan aan de andere zijde. De locatie van het startpunt ontvang je altijd na het inschrijven.

Data (2024):

04-10-2024

Kosten:

Gratis, maar een kleine vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Aanmelden:

Aanmelden is vanwege beperkte capaciteit noodzakelijk. Stuur een e-mail naar gooisnatuurreservaat@gnr.nl of bel op werkdagen naar 035 – 621 45 98. Aanmelden kan uiterlijk tot de donderdag voorafgaand aan deze excursie, vóór 12.00 uur.