Activiteiten

Te voet

Heerlijk rustig wandelen in de koele bossen, met de hond een stuk hardlopen op de hei of met vrienden al kletsend de akkers ontdekken.  Ook voor nordic walking en trimmen is de Gooise natuur uitermate geschikt. 
Een netwerk aan goed begaanbare paden, biedt je de mogelijkheid om altijd een route te kiezen die goed bevalt. Je treft een rijke variatie tussen bossen, heidevelden, zandverstuivingen en historische akkers. Lichte glooiingen in de heidevelden zorgen voor aangename veranderingen van uitzicht en, voor wie ervan houdt, een sportieve uitdaging.
Je hoeft slechts een beginpunt te kiezen en je kunt gemakkelijk de genummerde paaltjes volgen, of je kiest zelf een spannende route!
Kijk bij onze routes voor leuke tochten door de Gooise natuur.

Goylant te voet

13 Wandelroutes zijn in het veld uitgezet en gemarkeerd met paaltjes. Ze variëren in lengte van 2 tot 8 kilometer. Je vindt ze - inclusief beschrijving van de route en bezienswaardigheden onderweg - terug in het fraaie boekje 'Goylant te voet -13 Wandelingen in het Goois Natuurreservaat'. Het boekje is te koop in onze webwinkel.

Voetstappenpad

Rondom Hilversum loopt het 25 kilometer lange Voetstappenpad door prachtige bos en heide. Je herkent het aan de betonnen paaltjes, geplaatst langs de route, met een voetafdruk. Het boekje Voetstappenpad geeft een toelichting op het landschap onderweg. Het boekje is te koop in onze webwinkel.

LAW-paden

Ook doorkruisen twee Lange Afstands Wandelpaden (LAW-paden) het Gooi, te weten het Zuiderzeepad (totaal 400 km) en het Trekvogelpad (totaal 380 km).
Meer informatie vind je op Wandelnet.