Nieuws

Workshop natuurfotografie

14-02-2018

Leer van een ervaren natuurfotograaf! In samenwerking met natuurfotograaf Arie van den Hout bieden we een aantal workshops aan. Wij geven basisworkshops natuurfotografie: in een dag leer je over de ins en outs van fotograferen in de natuur én breng je de geleerde theorie direct in de praktijk. Als je de basisinstellingen van je toestel al onder de knie hebt, is de workshop natuurfotografie met basiskennis iets voor jou. In beide workshops fotograferen we dieren  binnen een normaal niet voor publiek toegankelijk deel van het Goois Natuurreservaat. Koop nu je ticket in de webshop van GNR.

We houden de groepen klein, zodat iedereen persoonlijke aandacht krijgt en de kans krijgt de beste foto’s te maken. We starten vroeg in de ochtend in de Infoschuur in Hilversum. Na het theoriegedeelte in de Infoschuur, trekken we de Gooise natuur in. Grote kans dat we een dodaar, ijsvogel, ree en oeverzwaluw spotten. We gaan actie in de foto vastleggen, gevoel en sfeer in de foto brengen en het gedrag van de dieren vastleggen. Rond het middaguur zijn we weer terug in de Infoschuur en eten we gezamenlijk soep en brood. Daarna bespreken we de gemaakte foto's van alle deelnemers aan de hand van de theorie die we 's morgens hebben behandeld. Dit onderdeel wordt door oud-deelnemers erg gewaardeerd omdat je juist hiervan het meeste leert. Daarna sluiten we af, in de praktijk is dit rond 3 uur.

Ook bij minder weer gaat de workshop door. Geef je snel op voor deze unieke natuurfotoworkshop want vol=vol.  

  • Geschikt voor fotografen met én zonder enige ervaring
  • Maximaal aantal deelnemers per workshop: 15
  • Inclusief: theorie over natuurfotografie, koffie/thee en iets lekkers
  • Benodigdheden: digitale camera met toebehoren, een statief kan handig zijn
  • Prijs: 100 euro inclusief voor de volledig verzorgde workshop

Schrijf je in! vol = vol

Er is voor de zomer nog 1 gelegenheid om deel te nemen aan een workshop. Ben er snel bij dus!


Workshop voor beginners als voor fotografen met basiskennis:
Ja, leuk! Ik wil een kaart voor zondag 24 juni.

 

Over fotograaf Arie van den Hout

Arie van den Hout (1966), woonachtig in het Gooi, groeide op in de Biesbosch. Al op 15 jarige leeftijd besloot hij met natuurfotografie te beginnen. De beperkte middelen van een scholier betekenden toen nog een korte lens en fotografie vanuit zelf gebouwde schuilhutjes. Hij verhuisde naar Engeland waar zijn werk een nationaal publiek kreeg via publicaties in tijdschriften. Na 8 jaar terug in Nederland werd zijn werk beheerd door Foto Natura en kwam zijn werk o.a. op kalenders, agenda's en wenskaarten (Vogelbescherming Nederland) te staan. Verre reizen naar o.a. Zuid-Afrika, Kenya en Zuid-Amerika zorgen voor een breed portfolio van kwaliteitsbeeld Bekijk zijn werk op www.arievandenhout.com, Flickr en Instagram.

-------------------------

Wat deelnemers zeggen:

"Heel hartelijk dank voor de leuke en zeer nuttige cursus gisteren. Jullie uitleg, hints en tips zijn zeer bruikbaar! Christa, heel hartelijk dank voor je prima koffie, lekkere soep en broodjes en je prima verzorging van 'de innerlijke mens'...  dankzij de inzet en enthousiasme van jullie 3en was het voor mij een goed geslaagde dag! Nogmaals DANK!" - Marieke

"Dank je voor de super fijne en leerzame workshop". - Heleen 

"Wij vonden het ook bijzonder leuk om erbij te zijn. We hebben genoten van de dag, van jullie uitleg en het heerlijke eten! En we kunnen niet wachten tot we vrij zijn om aan de wandel te kunnen met de camera. De Oostvaardersplassen zitten bij mij om de hoek, je begrijpt het kriebelt! Het lijkt mij heel leuk om nog een keer mee te doen!" - Saskia

"Heel erg bedankt voor de leuke en vooral leerzame middag en voor je heldere en duidelijk uitleg van alles". - Mariëlle

"Ik vond het een erg leuke en leerzame dag. Nogmaals bedankt!" - Anneke