Nieuws

WK Schapendrijven voor het eerst in Nederland

11-07-2017

Voor het eerst komt het WK Schapendrijven op woensdag 12 tot en met zondag 16 juli naar Nederland! Bijzonder, want het werd altijd georganiseerd in Schotland, Engeland of Ierland en nu is het de beurt aan Nederland.

Schaapherder Toon Coensen

Onze eigen GNR-schaapherder Toon Coensen heeft zich helaas tijdens de kwalificatie moeten terugtrekken door een blessure van zijn hond Ties. Gelukkig kan Toon in de aanloop naar het WK Schapendrijven nog wel zijn steentje bijdragen, want deze week komt de Israëlische schapendrijf-delegatie trainen in Goois Natuurreservaat. 

Trainen in Goois Natuurreservaat

Toon Coensen: “Ik ben heel blij dat Israël met 3 deelnemers en 4 honden komen trainen in het Goois Natuurreservaat. Zo kan ik toch een beetje WK-sfeer proeven!” Samen met een Engelse trainer en schapen van het Goois Natuurreservaat zal Toon de groep klaarstomen voor de wedstrijden. Toon: “Het landschap van de Gooise natuurgebieden is natuurlijk een ideale plek om te trainen. Uitgestrekt en wijds en we kunnen diverse parcoursen uitzetten.”

De Israëlische delegatie komt niet alleen trainen met de schapen van Goois Natuurreservaat, ze hebben ook laten weten graag Vriend van de Kudde te worden. Toon: “Hiermee steunen ze onze fantastische schaapskudde en ‘in return’? Duimen wij, nu ik zelf niet kan meedoen, voor een goede uitslag van Israël op het WK!”

Over het Wereldkampioenschap Schapendrijven

Dit jaar heeft de International Sheep Dog Society (ISDS) tijdens de International Trials in Schotland het vertrouwen in initiatiefnemer Erik Groot uitgesproken voor het WK Schapendrijven in Nederland.

Erik Groot, zelf een wijdvermaard schapendrijver, heeft hiermee een uniek evenement in huis gehaald. Hij wil van dit WK een onvergetelijke gebeurtenis maken waarin het WIJ-gevoel centraal staat en waarin iedereen, jong en oud, deelgenoot kan zijn. Van 12 tot en met 16 juli 2017 zal Hoogwoud (gemeente Opmeer) met dit WK in het teken staan van deze bijzondere sport. Kijk voor meer informatie op de website.