Help mee Plan Huydecopersweg aan te kopen!

Terug naar overzicht
Een unieke kans om maar liefst 35 hectare voormalige snelweg aan te kopen én in te richten als natuurgebied met bos, zeldzame flora en recreatiepaden. Dat is het ‘Plan Huydecopersweg'. Help mee dit gebied veilig te stellen en het Gooi 35 ha groener en mooier te maken!

In de jaren zeventig is rond de Huydecopersweg in het zuidwesten van Hilversum snelweg A27 gerealiseerd. Er zijn toen op- en afritten aangelegd in de vorm van verkeerslussen.

Bij de verbreding van de A27 in 2018 zijn de verkeerslussen vervangen door kleinere op- en afritten. Daarmee is de mogelijkheid ontstaan deze gronden weer terug te geven aan de natuur. Een unieke kans voor het Goois Natuurreservaat. Want zo'n groot gebied kunnen we bijna nooit aankopen!

Dit gebied is straks een heerlijke plek om van de natuur te genieten door nieuwe recreatiepaden. En omdat hier overtollig regenwater uit Hilversum wordt opgevangen, ontstaat er bijzondere natte natuur met zeldzame planten.

Help mee

We hebben de helft van het benodigde bedrag om Plan Huydecopersweg aan te kopen al binnen. Help ook mee! Elke bijdrage is waardevol. Kies uw bijdrage, en rond uw donatie veilig af via betaalplatform Mollie. Ontzettend bedankt!

Meer weten over de achtergronden van Plan Huydecopersweg? Lees de flyer.

Benodigd bedrag: € 400000,-
50.83% (€ 203305)